Noapte cu porţi deschise la Teatrul Naţional din Cluj

Noapte cu porţi deschise la Teatrul Naţional din Cluj
Teatrul Naţional din Cluj-Napoca organizează o nouă noapte a porţilor deschise, cu numeroase ateliere, filme, cu multă muzică, un spectacol de stand-up comedy, un mini-târg de obiecte frumoase, cu cărți și cafea, în data de 10 decembrie. Intrarea este liberă.

Sala Mare

18:00-19:40 - Curs de iniţiere în tango argentinian susținut de Ștefan Perșe și Roxana Iovănesc

Compania de Tango Cluj activează din septembrie 2011, organizând cursuri și evenimente de tango argentinian, cele mai importante fiind programele de StartUP Tango Weekend, Tabăra de Tango Transilvania Tango Experience și Festivalul internațional Tango Cazino.

Perșe și Iovănesc sunt doi dansatori natural simpatici, constant curioși și entuziaști, care reprezintă școala de tango argentinian, Compania de tango Cluj. Au început să practice acest dans în aceeași perioadă, urmând să crească împreună ca dansatori și ulterior ca instructori.

Ștefan este o persoană creativă, îmbinând în carieră sa arhitectura și designul grafic. Timpul liber și-l dedică în mare parte tangoului, desenului de mână și artei de a crea mici sculpturi și obiecte din sârmă de cupru. Roxana dansează tango argentinian de trei ani.

Consideră că acest dans este despre expunere, despre atenție si observare, despre comunicare și relaționare, dar mai ales despre redescoperirea constantă de sine, oferind o paletă largă de interacțiuni - de la aspecte simple de socializare până la apariții scenice spectaculoase.

Se recomandă ca participanții să vină cu îmbrăcăminte lejeră și încălțăminte de schimb.

19:50-20:10 Step - demonstraţie cu participanții la atelierul susținut de Adrian Strâmtu

În cadrul acestui workshop veţi putea învăţa primii paşi de bază ai acestui stil de dans. Mai mult de atât, vom vorbi despre originile tap dance-ului, evoluţia sa, despre marii dansatori de step din lume şi cât de grozavă poate fi această formă de artă.

Chiar dacă în România acest dans nu este atât de exploatat ca în alte ţări, pot spune că de nouă ani urmăresc îndeaproape acest ,,fenomen" artistic, şi că o foarte mare parte din energia şi atenţia mea a fost îndreptată în această direcţie.

Stepul a devenit popular în America în primul rând datorită spectacolelor de pe Broadway. Deşi tap dance-ul este un simplu stil de dans, aparent uşor de practicat, necesită foarte multe ore de studiu individual şi nu doar prezenţă fizică, ci şi implicare spirituală şi emoţională.

20:20-20:50 Cabina de film - proiecție de film cu și despre spectatori ai Teatrului Național Cluj-Napoca

"Cabina de film se află, în acest an, la a doua ediție. Este un proiect început în 2015, prin care invităm spectatorii participanți la Ziua Porţilor Deschise să intre în cabina noastră de film și să răspundă la câteva întrebări. Pe baza răspunsurilor lor, realizăm un mediumetraj intitulat "Cabina de film", pe care îl proiectăm la Noaptea Porţilor Deschise.

Ne-am dorit, ca prin acest demers, să ne cunoaștem mai bine spectatorii și, de asemenea, prin proiectarea filmului, să dăruim înapoi, spectatorilor, gândurile pe care le-au împărtășit cu noi. Vă așteptăm la proiecția în premieră a filmului realizat în acest an", spun organizatorii.

21:00-21:50 Sesiune de întrebări şi răspunsuri  cu actorii Teatrului Național Cluj-Napoca: Adriana Băilescu, Sânziana Tarța, Adrian Cucu, Miron Maxim

22:00-22:50 Muzica filmelor - concert simfonic susținut de Orchestra Agile, dirijor Dalma Kovács

Evenimentul promite o experiență audio-vizuală unică datorită combinației dintre muzica simfonică, jocul de lumini, proiectarea imaginilor din filmele ale căror coloane sonore sunt interpretate. Coloanele filmelor celebre sunt aranjate de către tinerii compozitori Daniel Cohen, Cora Miron, Alexandru Murariu, Torok-Gyurko Aron, Răzvan Metea și alții.

Atmosfera creată de dirijoarea Dalma Kovacs, alături de orchestra Agile reușește să conducă și să pătrundă în lumea filmelor de la Hollywood care au avut un real succes. Evenimentul reprezintă unul dintre cele mai așteptate concerte de către clujeni datorită lucrărilor noi care surprind de fiecare dată auditoriul. Cu un repertoriu format din peste 20 de piese din filme sau musicaluri, Muzica Filmelor este evenimentul unde te poți relaxa și combina plăcutul cu utilul, simțindu-te precum într-o sală de cinema.

Fiind realizat de către o echipă tânără de oameni, plini de energie și talent, Simfonia Filmelor demonstrează capacitatea și abilitatea de a interpreta lucrări de facturi diferite. Energică și plină de vitalitate, Dalma Kovacs este fondatoarea și dirijoarea orchestrei Agile, fiind și cea de la care a pornit ideea organizării acestui eveniment.

Din lista numeroaselor ei realizări putem enumera ca fiind cele mai de suflet pentru aceasta, realizarea musicalului Mizerabilii (în premieră în România, alături de Nicole David - regizor), un concert de rock simfonic și stagiunea de concerte educative Do-Re-Mi Start desfășurate în cadrul Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca.

Orchestra Agile a fost fondată de către Dalma Kovacs cu scopul de a susține tinerii instrumentiști în demersul profesionalizării lor, precum și a promovării celor mai buni instrumentiști și tineri compozitori, activând sub patronajul Asociației Studenților Academiei de Muzică Gheorghe Dima.

În componența acesteia se află studenții ai AMGD, precum și tineri instrumentiști ce fac parte din colectivul muzical al filarmonicii clujene sau al operelor din Cluj. Pasiunea de care dau dovadă membrii orchestrei reprezintă punctul comun care îi aduce împreună în diverse evenimente.

23:00-23:50 Concert'n 5-1 cu Ada Milea, Anca Hanu, Cristian Rigman, Sânziana Tarța, Bobo Burlăcianu

00:00-01:00 "Ceva nu-i OK!", stand-up comedy cu Dragoş Pop

Foaier, Rang II

18:00-21:00 Atelier de măşti, cu Tudor Lucanu și Cristian Rusu

18:00-21:00 Atelier de pictură pe globuri, cu Ilinca și Dora Baba

Foaier, Rang III

18:00-20:00 Atelier de ilustraţii cu Maria Surducan

Studio "Euphorion"

19:00-19:30  I-Clown, cu Silvius Iorga

Atelierul are la bază metoda IN/OUT CLOWN, unde vom încerca să găsim calea cea mai distractivă spre clownul interior, spre înlăturarea inhibițiilor și dezvoltarea ludicului.

Pe toată durata evenimentului

Foaier parter

Târg de Crăciun cu obiecte realizate de copii cu dizabilități, în cadrul Atelierelor de terapie prin artă organizate de Asociația Derzelas

Abilităţi dincolo de dezabilităţi, expoziție cu produse confecționate de elevii de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca

The mistique moth, bijuterii din hârtie realizate de Carmen Orășanu

Ronna Art, expoziție cu obiecte decorative din lână, realizate de Geanina Silaghi

Peyo, figurine din plante, fructe și semințe uscate, realizate de către Ioana Perșa

Expoziţie de icoane pe stilclă realizată de Bogdan Bretoiu

Foaier, Rang II

Zona Dada

Redada, Expoziție de pictură și sculptură, realizată de Rareș Stoica

Cinema Dada, proiecție de filme de arhivă

Caricaturi la cerere, realizate de „Caricaturi la Cornet"

Foaier, Rang III

Cafeneaua Doamna T

Etichete
Comenteaza