O absolventă de Cluj, prima actriţă selectată în cadrul 10 pentru FILM la TIFF 2018

O absolventă de Cluj, prima actriţă selectată în cadrul 10 pentru FILM la TIFF 2018
Ediţia a XX-a a Galei Tânărului Actor HOP şi-a desemnat câştigătorii. Juriul final a fost format din Zsolt Bogdan - actor, Mihai Mănuţiu - regizor, Ana Ioana Macaria - actriţă, Ada Solomon - producător, Alexandru Voicu - actor, câştigătorul Marelui Premiu „Ştefan Iordache", ediţia 2016.

Premiul „Ştefan Iordache" - Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriţei Cosima Olariu pentru „Mică criză de identitate", după Livada de vişini de A.P. Cehov. 

Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Dacă iniţial, începând cu ediţia 2009, acesta a fost acordat pentru cel mai bun actor la secţiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ştefan Iordache" să devină marele premiu al galei. 

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual a fost acordat actriţei Blanca Doba pentru „Nina după aplauze" - monologul Ninei din Pescăruşul combinat cu gânduri personale şi cu pasaje extrase din scrisorile cehoviene. 

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual a fost acordat actorului Mihai Florian Niţupentru „Ssolitudes 30", după Hamlet de William Shakespeare şi Ivanov de A.P. Cehov

Premiul „Cornel Todea" - Premiul pentru cea mai bună trupă de actori.  De ce, Anton Pavlovici Cehov ?, adaptare după Maşinăria Cehov de Matei Vişniec, regia Cătălin Bocîrnea, cu Cosmin Stănilă, Irina Sibef, Nicole Burlacu, Alexandru Mihai Popa, Radu Dogaru. Premiul este susţinut începând cu ediţia a XVI-a de familia Todea.

Premiul „Sică Alexandrescu" - Premiul special al juriului a fost acordat actriţei Marcela Nistor pentru „Nu ştiu ce", colaj după scrisorile dintre Cehov şi Lika Mizinova şi Pescăruşul.

Premiul publicului - Cea mai bună actriţă: Marcela Nistor 

Premiul publicului - Cel mai bun actor: Cosmin Stănilă 

Premiul publicului - Cea mai bună trupă de actori: De ce, Anton Pavlovici Cehov ? cu actorii Cosmin Stănilă, Irina Sibef, Nicole Burlacu, Alexandru Mihai Popa, Radu Dogaru

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF" a fost acordat actriţei Blanca Doba pentru „Nina după aplauze" - monologul Ninei din Pescăruşul combinat cu gânduri personale şi cu pasaje extrase din scrisorile cehoviene. „Marele mecanism", adaptare după „Hamlet" de William Shakespeare. Începând cu ediţia 17, regizorul şi producătorul de film Tudor Giurgiu acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF". 

Premiul pentru prestanţă şi rostire scenică - oferit de actriţa Dorina Lazăr - a fost acordat actorului Mihai Florian Niţu pentru „Solitudes 30", după Hamlet de William Shakespeare şi Ivanov de A.P. Cehov.

Premiul Vox Maris a fost acordat actriței Cosmin Olariu pentru „Mică criză de identitate", după Livada de vişini de A.P. Cehov. Premiul Vox Maris, constând într-un sejur de o săptămână pentru două persoane în cadrul resortului, se acordă din anul 2014 câştigătorului Marelui Premiu.

 

Comenteaza