O altă mare voce a Italiei, pe scenă alături de Bocelli la Cluj

O altă mare voce a Italiei, pe scenă alături de Bocelli la Cluj
Celebrul tenor Andrea Bocelli va concerta în 25 iunie 2017 la Cluj-Napoca. Alături de acesta, pe scena de pe Cluj Arena va urca o altă mare voce a Italiei: Alessandro Safina.

Cu o voce limpede, puternică şi senzuală, dar şi cu un timbru impecabil, Alessandro Safina a devenit cunoscut de-a lungul timpului, impresionând prin capacitatea sa de a îmbina cu succes opera cu genurile pop, jazz, blues sau rock. Alessandro Safina a cucerit scenele lumii, având privilegiul de a colabora cu numeroşi artişti internaţionali, printre care: Elton John, Carlos Santana, Rod Steward, Jose Carreras, dar şi cu ai noştrii Brio Sonores şi Amadeus. A concertat în capitala Transilvaniei în decembrie anul trecut. 

Concertul de la Cluj-Napoca va include şi un moment artistic de dans, coregrafia fiind semantă de Mihai Petre. Echipa de dansatori va fi formată din Paolo Campigotto şi Alina Petre, care au adunat în palmares numeroase premii, fiind multipli campioni ai României la diverse competiţii, însă şi cu premii importante la campionate de talie internaţională.

Reamintim faptul că, pe scenă, vor urca şi alte nume sonore ale industriei muzicale, precum Andrea Griminelli, Ilaria Della Bidia, Elisa Balbo, Elizabeth Sombart, maestrul neîntrecut al naiului, îndrăgitul Gheorghe Zamfir şi copilul-minune al pianului, Fabiani Prcsina. Vor fi acompaniaţi de artişti ai Orchestrei şi Corului Operei Naţionale din Cluj-Napoca.

Prima parte a concertului Andrea Bocelii va cuprinde arii de operă cunoscute, în lumina vocii unice a lui Andrea Bocelli. În cea de-a doua parte, tenorul va prezenta publicului român cântece noi de pe ultimele albume ale sale: „Cinema" şi „Romanza - A 20-a Ediţie Aniversară". Prețurile biletelor variază între 145 și 675 de lei.

Desemnat de revista People în 1998 ca fiind unul dintre cei mai frumoşi 50 oameni din lume, cu peste 80 milioane albume vândute (13 albume de studio, 2 compilaţii şi 8 albume de operă), cu o stea primită pe Aleea Celebrităţilor de la Hollywood, Andreea Bocelli este unul dintre tenorii cei mai puternici din acest mileniu.

A lansat de-a lungul anilor multe single-uri de succes şi duet-uri cu artişti faimoşi ca: Celine Dion, Giorgia, Marta Sánchez, Sarah Brightman, Judy Weiss, Helene Segara, Helena Hellwig, Christina Aguilera, Marco Borsato, Mary J. Blige, Gianna Nannini, Laura Pausini; artistul este unul dintre puţinii artişti care a avut onorarea să cânte pentru trei preşedinţi ai Statelor Unite ale Americii, familii regale din toată lumea şi chiar pentru Papa Ioan Paul al Doilea. A susţinut numeroase concerte în toată lumea, de la teatrele mici în aer liber din Italia, în care a cântat operă clasică, la cele 220 concerte din Germania în 1997. Aclamat de la Centrul J.F.K., Washington D.C la Londra, Arena O2, Andrea Bocelli lansează în 2015 turul pentru promovarea ultimului său album, "Cinema", un proiect imens în toată lumea, cu o viziune remarcabilă, o acoperire media fără precedent şi un număr colosal de concerte - de la Jakarta, Seoul, Tokyo la Bratislava, Budapesta şi Cluj-Napoca.

 

Comenteaza