O librărie a grupului Librarium ia locul Diverta Universităţii

O librărie a grupului Librarium ia locul Diverta Universităţii
Grupul Librarium va lua locul librăriei Diverta Universităţii, care se relochează pe Bulevardul 21 Decembrie. Librarium mai deţine la Cluj librăria Book Corner, iar nou unitatea ar putea fi deschisă de la 1 decembrie.

"E 100%. vom deschide probabil de la 1 decembrie, vom avea înainte aproximativ două luni de pregătzire a spaţiului. Fiecare dintre cele cinci librării din grup are un design diferit şi aici faţă de Book Corner va fi un alt concept. Orice reţea de librării şi-ar fi dorit un spaţiu acolo, este punctul 0 al oraşului şi are o identitate foarte bine stabilită", a precizat pentru ZIUA de CLUJ Valentin Derevlean, coordonatorul pe Cluj al Grupului Librarium.

UPDATE Reprezentanţii Librarium nu se sperie de costurile presupuse de o locaţie în punctul 0 al Clujului şi speră să aplice şi aici "reţeta care a făcut diferenţa" şi în privinţa Book Corner, una din librăriile apreciate din oraş.

"În primul rând ţinem foarte mult la design, la amenajare. În al doilea rând, suntem foarte atenţi la oferta de carte. Suntem printre foarte puţinele librării care vinde într-un procent foarte ridicat carte, adică încercăm să vindem carte şi nu altceva. Apoi, angajaţii, suntem preocupaţi de ce ştiu cum se comportă librarii", a mai arătat reprezentantul Librarium.

Potrivit lui Derevlean există şanse foarte mari ca viitoarea librărie să aibă în denumire şi titulatura "Universităţii". "Este foarte important numele de <Universităţii>, ţine de tradiţia acestui loc şi cred că va cântări foarte mult în decizia finală cu privire la nume", a punctat coordonatorului pentru Cluj al grupului de librării.

Amintim, grupul de librării Diverta a anunţat recent, inclusiv prin intermediul unui afiş postat pe vitrinele librăriei din Piaţa Unirii, colţ cu strada Universităţii, că se va reloca începând cu 1 octombrie pe Bulevardul 21 Decembrie. Reprezentanţii Diverta au menţionat ulterior că au ales relocarea pe fondul costurilor mari din locaţia respectivă corborată cu scăderea pieţei de carte în ultimii ani.

 

Comenteaza