O lună până la TIFF 2023. "E o ediție cu 200 de filme și mulți invitați"/ Noutăți: Filme și evenimente pe Kogălniceanu, proiecție în Parcul Etnografic Romulus Vuia

O lună până la TIFF 2023. "E o ediție cu 200 de filme și mulți invitați"/ Noutăți: Filme și evenimente pe Kogălniceanu, proiecție în Parcul Etnografic Romulus Vuia

Organizatorii TIFF promit o ediție cu multe filme și mulți invitați, în acest an. 

"Anul acesta avem mulți invitați și multe filme. E o ediție cu 182 de filme de lung metraj și 18 filme de scurt metraj din 45 de țări și mulți invitați", a anunțat regizorul Tudor Giurgiu, președintele TIFF.

Festivalul se va deschide în seara zilei de 19 iunie cu filmul 'Confort Nordic', în prezența actorului principal, britanicul Timothy Spall.

"Vom avea o mare parte din echipă prezentă, începând cu vedeta distribuției, un mare actor britanic Timothy Spall, pe care îl știți din seria 'Harry Potter'. Va fi la Cluj în Piața Unirii alături de Lydia Leonard și regizorul filmului", a detaliat Giurgiu.

La TIFF este așteptat și actorul australian Geoffrey Rush, care este "invitatul special al acestei ediții".

"Va primi un premiu pentru întraga activitate, este un actor uriaș, premiat cu Oscar pentru cea mai bună interpretare, în 1997, în 'Shine'. Publicul îl știe pentru rolul din 'Pirații din Caraibe', care l-a făcut celebru, unde a jucat alături de Johnny Depp", a mai arătat președintele TIFF.

Giurgiu a mai dezvăluit că pe lângă oamenii de film, festivalul va avea mulți invitați și din lumea sportului, așteptați la Cluj-Napoca, la lansarea filmului 'Nasty', un documentar de amploare dedicat lui Ilie Năstase, film aflat încă în lucru:

"Filmul este în montaj, probabil va fi gata cu o zi înainte de a-l arăta. Sper să ajungă Jimmy Conners din America, partenerul lui Ilie Năstase de dublu, mulți alți mari sportivi români. Sărbătorim în acest an 50 de ani de când Ilie Năstase a devenit primul număr 1 mondial din istoria clasamentelor ATP în 1973".

Giurgiu a vorbit și despre două locații noi în care se pregătesc evenimente și proiecții de film.

"Dăm viață străzii Kogălniceanu, vor fi evenimente pentru familii și cei mici, muzică, zonă de street food, dar și proiecții în premieră -  aducem din Portugalia un simpatic balon gonflabil care se va transforma într-un mini cinema pentru copii, unde vor rula filme. O altă premieră pentru TIFF -vom face o proiecție de film la Parcul Etnografic 'Romulus Vuia', unde va rula un film documentar 'Vulturii din Țaga', care spune povestea unei echipe de fotbal din Cluj, mai multe nu vreau să adaug pentru că sunt convins că veți merge să aflați", a mai regizorul.

 

 

 

Comenteaza