O nouă premieră la Teatrul de Păpuși „Puck”

O nouă premieră la Teatrul de Păpuși „Puck”
Duminică, 5 noiembrie, de la orele 11 și 12.30, micii spectatori clujeni sunt așteptați la premiera unui spectacol la Teatrul de Păpuși „Puck” . Este vorba despre „Scufița roșie și lupul cel flămând”, după Frații Grimm, în regia și interpretarea lui Ion Iurcu.

Dacă Scufița Roșie ar urma drumul, fără să se abată de la el, nu s-ar întâmpla nimic. Dar ține ea oare cont de sfaturile primite la plecare din partea mamei? Ei bine, știm cu toții ce urmează... Știm, însă, totul?

În această nouă versiune a poveștii s-ar putea să avem parte de surprize, fiindcă eroina cu bonețică roșie este însoțită în aventurile sale de către păpușarul-povestitor. Nelipsiți sunt lupul, vânătorul și bunica, personaje emblematice în povestea Fraților Grimm. Ion Iurcu propune o adaptare haioasă, dinamică, plină de momente muzicale și interactive prin intermediul cărora granița dintre actor și spectatori se diminuează treptat. 

„Povestea în sine este un pretext. Pentru că e o poveste foarte cunoscută, accentul se pune pe interacțiunea cu micii spectatori, în scopul de a le stimula imaginația, creativitatea și pofta de joacă. Concepția este cea de spectacol-atelier-interactiv, pentru un actor care dă viață tuturor personajelor. Narațiunea urmează firul poveștii chiar dacă pe alocuri dialogurile sunt înlocuite cu muzică, iar finalul este puțin modificat.", declară actorul și regizorul Ion Iurcu.

Avanpremiera spectacolului va avea loc vineri, 3 noiembrie, de la ora 11, la Teatrul de Păpuși „Puck", în cadrul programului „Vacanța Altfel". Spectacolul durează 45 de minute și este recomandat copiilor cu vârste între 3 și 8 ani.

Fiind un spectacol interactiv, care îi va antrena pe copiii din primele trei rânduri ale sălii de spectacole, cele 21 de locuri vor fi acordate dupa o procedură specială. Mai multe informații în acest sens găsiți accesând link-ul următor: http://bit.ly/scufitarosielapuck.

De asemenea, sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 11, secția maghiară a Teatrului de Păpuși „Puck" pune în scenă spectacolul „A kiváncsi elefántkőlyők"/„Elefănțelul curios", după R. Kipling, în regia lui Koblicska Kálmán.

Simpaticul elefănțel tulbură liniștea animalelor din junglă punând prea multe întrebări. Ca urmare, este alungat și trece printe multe aventuri. Până la urmă, ajunge să se întoarcă acasă mai înțelept și recâștigă încrederea animalelor. Distribuția este alcătuită din Csortán Márton, Giriti Réka, György László, Pünkösti Laura, Patka Ildikó, Okos Attila Ákos și Urmánczi Jenő.

Comenteaza