Ocolul Africii pe motocicletă, expoziţie foto într-o cafenea din Cluj

Ocolul Africii pe motocicletă, expoziţie foto într-o cafenea din Cluj
Doi nomazi pe două roţi, o aventură de 420 de zile şi 55.000 de km în 30 de ţări: acesta este subiectul unei expoziţii foto vernisată miercuri, la ora 19, la Atelier Cafe.

Protagoniştii aventurii pe două roţi sunt doi tineri bucureşteni, Ana şi Ionuţ, care vin la Cluj să povestească cum au dat roata Africii prin temperamentalul Congo, cum au fost voluntari în Nigeria şi cum răsare soarele în Sahara.

"Suntem cuplul Ionuţ - la ghidonul motocicletei şi Ana, carcoting în spate. Inspiraţi de documentarele lui Sir David Attenborough, animaţi de o ruptură de tendon achilian şi călătorii trecute în Sri Lanka, Hong Kong şi Asia de sud-est, iată-ne trăindu-ne un vis. Plănuim călătoria asta de doi ani şi ne pregătim pentru ea de unul, şi, după un stupid accident, în urma căruia cu doar câteva zile înainte de plecare Ionuţ a fost băgat în spital de un şofer neatent, pe 11 iunie, cu 9 luni întârziere, am plecat în sfârşit în marea aventura. Începutul a fost cu emotii: van-ul în care am urcat motorul ne-a lăsat în drum la 300km de Livorno, de unde am luat ferry-ul cu destinaţia Tanger Med, Maroc, ţara în care am decis să ne facem timp de o luna "mâna" pentru Africa", scriu pe blog cei doi aventurieri. 

Vezi VIDEO cu Ocolul Africii pe motocicletă.

Într-o incursiune de un an şi jumătate pe "continentul negru", călare pe motocicletă, a plecat şi blogger-ul clujean "Jeg".

Comenteaza