Odiseea Străinului din perspectiva a 14 ţări la Festivalul de Teatru Interferențe Cluj

Odiseea Străinului din perspectiva a 14 ţări la Festivalul de Teatru Interferențe Cluj
Cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe a luat sfârșit duminică seara, cu spectacolul Omul cel bun din Sâciuan de B. Brecht (Teatrul Vígszínház din Budapesta).

În cele 11 zile ale festivalului, Teatrul Maghiar de Stat Cluj a găzduit 21 trupe din 14 țări ale lumii, de la Coreea de Sud, sau Statele Unite ale Americii până la Germania, Luxemburg sau Rusia. Tema ediției din acest an a fost Odiseea Străinului.

Spectacolele din cadrul festivalului s-au bucurat de un interes deosebit din partea publicului, cei mai mulți spectatori participând la cele două producții Brecht, Omul cel bun din Seciuan în regia lui Andrei Șerban, de la Teatrul Bulandra, și respectiv Omul cel bun din Sâciuan, în regia lui Michal Dočekal, de la Teatrul Vígszínház, Budapesta.

De asemenea, și programele OFF (concerte, lansări de carte, discuții) au adus la Casa TIFF și Casa Tranzit un număr foarte mare de participanți. Festivalul s-a desfășurat în șapte locuri diferite în oraș, Fabrica Remarul - 16 februarie, REACTOR de creație și experiment și Muzeul Etnografic al Transilvaniei găzduind pentru prima oară evenimente din cadrul festivalului.

În paralel cu spectacolele programate au avut loc și două workshop-uri: unul pentru tineri actori coordonat de cunoscutul regizor Declan Donnellan și unul dedicat tinerilor critici de teatru coordonat de Diana Damian, membru al IATC - AICT. Tot în cadrul festivalului a avut loc o întâlnire a tinerilor jurnaliști UTE, participanți la programul Uniunii Teatrelor Europene, întitulat Zonele de Conflict.

Gábor Tompa, directorul festivalului a mulțumit tuturor participanților și publicului pentru interesul acordat Festivalului Interferențe, exprimându-și totodată speranța că și ediția din 2017 se va bucura de un public la fel de entuziast.

Comenteaza