ONG Fest Cluj pe strada Potaissa

ONG Fest Cluj pe strada Potaissa
. A 8-a ediție a celui mai mare eveniment în aer liber dedicat societății civile din România, ONGFest – Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale, va avea loc sâmbătă, 1 iulie 2017, la Cluj-Napoca, pe strada Potaissa.

Peste 40 de organizații neguvernamentale din Transilvania și nu numai sunt gata să se întâlnească cu publicul larg organizând peste 50 activități, dezbateri, demonstrații, concerte sau ateliere.

Tema acestui an este Civic Break. ''Practic, cetățenii de toate vârstele sunt invitați să petreacă o zi întreagă alături de organizații, să le cunoască mai bine și să afle cum se pot implica pentru o societate mai bună, într-un cadru informal plăcut și prietenos. Clujul este a treia oprire a Civic Break-ului. Caravana a fost deja în București și la Iași", spun organizatorii -  Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC). 

Festivalul are loc în intervalul orar 090.00 - 19.00 şi include ateliere pentru copii și adulți (jocuri, handmade din textile reciclate, pictură, face-painting, țesut și croșetat, consulări gratuite pentru animale de companie, realizare de semne de carte, gastronomie sănătoasă etc.), dar și dezbateri, tururi ghidate gratuite prin centrul vechi, teatru senzorial de tip labirint, spectacole comunitare și concerte. Pe strada Potaissa seara se va încheia într-un ritm energic de blues alături de trupa Straight From The Bottle. 

Între participanţi se numără Transylvania Animal Care, Broadart Atelier, Asociatia pentru Sprijinirea Dezvoltarii Rurale, Firul Ariadnei, Activ Smoothies, Slow Food Turda, Organizația Creștină Something New Remix Colors, HEKS/EPER Romania, HANDICOPE Disability Etiquette, Beard Brothers, The Da Vinci System, Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca „Gheorghe Șincai", Centrul de Resurse pentru Comunitate, TBD Asociatia Informala a Vocilor pentru Incluziune TBD, Asociatia Gradina de plante medicinale din Ardeal, Fundația Civitas, Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, Asociația Apulum Forum, Vechiul Cluj. 

 

Comenteaza