Opera Română se mută în Piaţa Unirii. Atenţie, şoferi! Restricţii de circulaţie

Opera Română se mută în Piaţa Unirii. Atenţie, şoferi! Restricţii de circulaţie
Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță restricții de circulație cu ocazia spectacolelor din cadrul proiectului cultural ”Opera Aperta 2016”, care vor avea loc în acest weekend în Piața Unirii.

Astfel, începând de astăzi, 28 iunie 2016, ora 22.00 până luni, 4 iulie 2016, ora 12.00, circulația rutieră va fi închisă pe latira vestică a Pieței Unirii. De asemenea, circulația rutieră va fi închisă pe strada Napoca - str. Universității - Piața Unirii, latura de sud - Bd. Eroilor în zilele de 2 și 3 iulie 2016, între orele 21.00-23.30.

Amintim că, în încheierea Stagiunii lirice 2015-2016, Opera Națională Română din Cluj-Napoca a pregătit trei spectacole în aer liber, pe scene neconvenționale din inima cetății.

În data de 11 iunie 2016, mii de clujeni au asistat la reprezentanţia spectacolului "Lacul Lebedelor" de P. I. Ceaikovski, realizat în premieră națională pe scene special amenajate pe Lacul Chios și pe esplanada Casino Centru de Cultură Urbană.

Încheierea grandioasă a stagiunii atinge punctul culminant sâmbătă, 2 iulie 2016, la ora 21:30, cu o montare impresionantă a spectacolului "Nabucco", de G. Verdi,  în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Evenimentul desfășurat sub privirile a mii de spectatori va impresiona printr-o amplă desfășurare de forțe ce implică orchestra completă, corul, soliști ai teatrului liric clujean și invitați speciali, alături de actori figuranți. O reverie despre libertate, pe care însuși Verdi o numea inegalabila operă prin care cariera sa artistică avea să înceapă cu adevărat, "Nabucco" este una dintre cele mai longevive și apreciate creații din istoria lirică universală, care va prinde acum un contur inedit prin transpunerea sa într-un cadru neconvențional, ce invită la trăire comună mii de spectatori. Povestea legendară despre iubire, putere și umilință, puternic impregnată de istoria Babilonului, are ca invitați speciali soliști de renume internațional: soprana de origine sârbă Dragana Radaković, baritonul mexican Carlos Almaguer, basul Szabó Balint și dirijorul italian David Crescenzi. Regia spectacolului este semnată de Ina Hudea, iar scenografia de Liliana Moraru.

Nu în ultimul rând, duminică, 3 iulie 2016, de la ora 21.30, tot în Piaţa Unirii, va avea loc un concert de muzică spaniolă, "La Negra Noche", avându-i ca invitați speciali pe același dirijor și soliști internaționali, alături de renumiții soliști clujeni Marius Vlad Budoiu, Hector Lopez, Cristian Mogoșan, Geani Brad și Florin Estefan.

Un proiect de tradiție ce oferă în fiecare an publicului larg magia artei lirice în centrul comunității locale, "Opera Aperta" este recunoscută pentru impresionantele sale spectacole puse în scenă în aer liber, dintre care spectacolul de operă "Carmen", de G. Bizet (realizat în anul 2015, în Piața Unirii din Cluj-Napoca) și "Aida" , de G. Verdi (Piața Unirii, anul 2014) sunt două dintre reflexiile artistice de mare anvergură, aplaudate îndelung de public.

Intrarea la toate cele trei evenimente este liberă.

 

Comenteaza