Păpuşile Puck ajung în Turcia

Păpuşile Puck ajung în Turcia
| Foto: Arhiva

Începe Festivalul Little Ladies, Little Gentlemen din Ankara (Turcia).

Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir din Istanbul susţine participarea Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj Napoca cu piesa "Strada cu îngeri" la Festivalul Internaţional pentru Copii şi Tineret Little Ladies, Little Gentlemen din Ankara, ediţia a XIV-a. Evenimentul va avea loc în perioada 23-29 aprilie.

"Strada cu îngeri" este un spectacol non-verbal, scenariul, regia şi scenografia purtând semnătura lui Decebal Marin, iar muzica este compusă de Traian Păcurar. Distribuţia e formată din Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Robert Gutunoiu şi Andra Ştefan. Caracterele sunt realizate de Ion Bătăiosu şi Decebal Marin, sculptura de Florin Marin, pictura, de Elena Ilaş, iar muzica este semnată de Traian Păcurar.

"Strada cu îngeri " vorbeşte despre legătura dintre lumea umană şi cea angelică. Într-un limbaj poetic, specific jocului de marionete, sunt surprinse aspecte din cotidian care, la intervenţia îngerilor, reuşesc să trezească binele în sufletul omului, făcându-l să devină mai conştient de frumuseţea din jurul său.

Este primul spectacol de acest tip care pune un accent deosebit pe inteligenţa emoţională, urmărind să reconstruiască acea punte care leagă raţionalitatea oamenilor mari de puritatea şi inocenţa sufletului de copil. "Strada cu îngeri" este despre trezirea delicată, sensibilă, a unei cortine, care este transfigurată scenic într-o anumită cheie.

"Urmărim să atingem sufletul celui care este deschis să privească în profunzime. Îngerii sunt foarte prezenţi în vieţile noastre, chiar dacă nu suntem destul de deschişi să simţim inspiraţia şi protecţia pe care ni le dăruiesc. Fiecare dintre noi are parte de miracole cotidiene: avem momente de iluminare, momente de inspiraţie, când ni se pare că simţim atingerea angelică a lumii spirituale.

Poate se întâmplă atunci când ne îndrăgostim, poate când ieşim în natură sau când interacţionăm cu animalele. Ne emoţionează, iar acea lumină se trezeşte şi se amplifică. Despre această lumină vorbeşte spectacolul. Avem mai multe personaje şi vedem ce se întâmplă cu ele când lumina se trezeşte: se îndrăgostesc, se iartă, se bucură. Este un demers sensibil, delicat şi onest" (Decebal Marin).

Primele reprezentaţii ale teatrului clujean pe scena de la Ankara vor fi pe 29 aprilie, la Devlet Tiyatrolari Irfan Şahinbaş Atolye Sahnesi. În 30 aprilie, Teatrul Puck urcă din nou pe scena Devlet Tiyatrolari în două spectacole.

Etichete
Comenteaza