Peste 5.500 de persoane la Jazz in the Park, în Bogata FOTO

Peste 5.500 de persoane la Jazz in the Park, în Bogata FOTO
Peste 5.500 de persoane au participat, duminică, la ediția Jazz in the Park din Bogata. În consecință, organizatorii evenimentului au anunțat că va exista o zonă destinată comunei ‪mureșene‬ în cadrul festivalului Jazz in the Park (27 iunie-3 iulie 2016) de la Cluj.

"Ne-am așteptat la 1.000 de participanți, ați fost peste 5.500 pe tot parcursul zilei de ieri. Da, ne-ați depășit cu mult așteptările. Primim tot felul de solicitări de la voi și vin spre noi multe mesaje de mulțumire. Și noi avem motive să vă mulțumim: ați răspuns invitației noastre, ați lăsat în urmă un loc la fel de frumos precum l-ați găsit, ați promovat și voi ‪#‎Bogata‬, ați donat pentru primul parc din comună și ne-ați oferit multe zâmbete", transmit organizatorii evenimentului.

Așadar, cei prezenți ieri la Bogata au avut parte de concerte pe terenul de fotbal dintre cele două biserici - Maria Răducanu, Jazzybirds, Les Nuages și Danaga, tururi ghidate ale satului, activități pentru copii, întâlniri cu bogățenii, activități sportive, un concurs gastronomic susținut de bucătarii Marian Moscaliuc, Fulop Attila și Cristian Păpușoiu și degustări de produse tradiționale.

Bogata este o comună cu 2.000 de locuitori, devenită celebră recent la nivel internațional, după ce rapperul american Snoop Dogg și-a dat din greșeală check-in pe Facebook în județul Mureș, în timp ce încerca să dea check-in în capitala Columbiei, Bogota.

Românii s-au entuziasmat repede pe internet, au creat grupuri și evenimente pe Facebook în care îi cer artistului să vină în Bogata, ba chiar au creat și un site pentru micuța localitate mureșeană: www.visitbogata.com.

Valul viral a ajuns în toată presa din România și în publicații importante din străinătate și s-a întors repede la Snoop, care a publicat o nouă postare pe Facebook. El a declarat că ia în considerare să vină în România și le-a recomandat urmăritorilor săi să viziteze Bogata.

Donații pentru un prim parc în Bogata

Într-o comunitate mică precum Bogata, un eveniment precum Jazz in the Park poate avea urmări mari: organizatorii și-au propus să strângă fondurile necesare amenajării unui parc în centrul comunei. Participanții au putut dona bani la fața locului, fie cumpărând tricoul #VisitBogata.

„Avem credința că prin Jazz in the Park putem da un exemplu bun atât comunității locale, ai cărei tineri sperăm să fie inspirați de posibilitățile noi pe care le vor vedea aici, cât și altor operatori culturali și organizatori de evenimente, care sperăm să facă, la rândul lor, proiecte în Bogata. Nu în ultimul rând, poate și alte localități mici din România vor realiza, din exemplul Bogata, că pot fi și ele gazdele unor „întâmplări" care le pot schimba destinele", spuneau organizatorii Jazz in the Park înaintea evenimentului din Bogata. "L-am invitat și pe rapperul care a făcut cunoscută comuna la nivel internațional, Snoop Dogg, să facă o donație pentru parc. Sperăm să răspundă solicitării noastre", au completat aceștia.

Trei evenimente vor avea loc anul acesta și la Cluj-Napoca sub umbrela Jazz in the Park. Este vorba despre Jazz in the Street (23 aprilie 2016), Picnic in the Park (14 mai 2016) și festivalul Jazz in the Park (27 iunie-3 iulie 2016). 

Comenteaza