Peste 6.000 de spectatori la concertul Joe Satriani de la Cluj

Peste 6.000 de spectatori la concertul Joe Satriani de la Cluj
Legendarul chitarist de rock instrumental, Joe Satriani a concertat la Cluj în data de 13 octombrie 2015, la Sala Polivalentă, în faţa a peste 6.000 de spectatori. El a urcat pe scenă alături de membrii trupei sale Marco Minnemann (tobe), Bryan Beller (bass) și Mike Keneally (clape, chitară). Showul a fost deschis de chitaristul sud african Dan Patlansky.

Satriani a fost profund impresionat de publicul clujean, spun organizatorii concertului: „A fost o seară extraordinară, ne-am simțit minunat atât eu cât și membrii echipei. Publicul a fost foarte primitor și entuziast, ne-am dori să-l avem alături de noi pentru restul turneului „The Shockwave Tour", a declarat artistul. 

Turneul, care promovează ultimul său album, „Shockwave Supernova", lansat pe data de 24 iulie, a început în Franța pe 17 septembrie și se va termina la Londra pe 10 Noiembrie.

VEZI cum a fost la concertul de la Cluj AICI. 

Joseph „Satch" Satriani s-a născut în New York, în 1956. A fost cel mai mare fan al lui Jimi Hendrix. A renunţat la fotbal în ziua care a murit Hendrix, cu scopul declarat de a-şi dedica timpul liber eforturilor de a deveni chitarist. În anii ‘70, a studiat cu muzicieni de jazz celebri din Long Island - pianistul Lennie Tristano, chitaristul Billy Bauer. Se mută în California în 1978, sperând în relansarea carierei solo. Al doilea album, Surfing with the Alien, are succes comercial. 

Mick Jagger îl alege pentru a-l însoţi într-un turneu solo în Australia şi Japonia.
Doi ani mai tarziu, lansează Flying in a Blue Dream. 1992 este anul apariţiei discului The Extremist, ce include una dintre piesele sale cele mai celebre, Summer Song. În 1993 se alătură trupei Deep Purple, după plecarea lui Ritchie Blackmore. Trupa susţine un megaturneu în Japonia şi primeşte oferta de a deveni membru, dar refuză, preferând să lucreze la albume cu Sony.Unul dintre proiectele cele mai interesante a fost organizarea celebrului turneu G3, eveniment anual ce include cei mai talentaţi chitarişti de pe planetă.

Lansează Crystal Planet, apoi Engines of Creation. Noul mileniu aduce Strange Beautiful Music şi Is There Love in Space?, două albume mai tradiţionale. Super Colossal s-a lansat în 2006, urmat de Professor Satchafunkilus and the Musterion of Rock, în 2008. A făcut echipă cu Sammy Hagar, Michael Anthony (Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) în trupa Chickenfoot. În 2011 înregistrează un album solo, a cărui lansare mondială e planificată prin intermediul Sony.

Comenteaza