Phoenix îl reinventează pe George Enescu. Concert la Cluj

Phoenix îl reinventează pe George Enescu. Concert la Cluj
După anul 2017, în care cea mai iubită trupă românească de rock a aniversat 55 de ani, Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit.

Este vorba despre o sinteză între ciclul "Anotimpurilor", prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume", și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.

"Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor. Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândește mereu construcţia actului artistic. Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri", din timpul celor care „ne-au dat nume" (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu", spun organizatorii evenimentului.

Concertul de la Cluj-Napoca va avea loc la Casa de Cultură a Studenților, în data de 13 februarie 2018, la ora 19:00. Fiecare bilet achiziționat este însoțit de un CD Phoenix, cadou. Preţurile variază între 70 şi 100 de lei.

Ulterior acestui eveniment, Sala Radio din Cluj-Napoca va fi gazda unei expoziții foto inedite în cadrul căreia vor putea fi vizionate în premieră zeci de fotografii nepublicate ale momentelor cheie din istoria formației Phoenix, extrase din arhiva personală a liderului Nicu Covaci. Expoziția va putea fi vizionată începând cu 14 februarie și va cuprinde și câteva dintre tablourile realizate de Nicu Covaci, în copie. Deschiderea oficială a expoziției va avea loc în 14 februarie la ora 18:00 la Sala Radio și va fi urmată de un concert Phoenix Unplugged, în aceeași locație.

 

Comenteaza