Pictorul Maniu, cetăţean de onoare al judeţului Cluj FOTO

Pictorul Maniu, cetăţean de onoare al judeţului Cluj FOTO
Pictorul Nicolae Maniu a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj din partea Consiliului Judeţean Cluj.

Renumitul pictor clujean, Nicolae Maniu a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj din partea Consiliului Judeţean Cluj. 

Festivitatea s-a desfăşurat la Muzeul de Artă în faţa a circa 50 de iubitori de artă.

Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean, a declarat că "este o onoare pentru instituţia noastră să putem decerna acest titlu unui adevărat clujean, care are o poveste extraordinară şi care s-a impus într-o piaţă de artă dură, occidentală".

Călin Stegerean, directorul Muzeului de Artă, l-a rugat pe omul de afaceri clujean, Ştefan Gadola, cel care împreună cu familia Mureşan Simion au finanţat expoziţia "Jubileu- Nicolae Maniu 70 de ani", să spună câteva cuvinte.

Gadola a mărturisit că "îl cunosc de ceva ani pe domnul Maniu. M-a impresionat enorm când am fost la Paris la dânsul gestul său. M-a aşteptat pe peron. Am mers la dânsul, am discutat, am fost impresionat de el. Sunt multe de spus despre Maniu. Acum spun doar atat. Mulţumesc".

Expoziţia Maniu, care prezintă picturi si sculpturi din intreaga operă a renumitului pictor, cel mai vandut pictor român, conform presei de specialitate, poate fi vizitată până duminică la Muzeul de Artă.

Un bilet costă 6 lei.

 

 

Etichete
Comenteaza