Programul Naţionalului clujean, în săptămâna 16 - 22 martie 2015
- Scris de Ziua de Cluj
- 16 Mar 2015, 12:16
- Cultură
- Ascultă știrea

Miercuri, 18 martie, ora 19:00, Studio „Euphorion" - CERERE ÎN CĂSĂTORIE de A.P. Cehov
traducere de Sanda Misirianţu
regia: Sorin Misirianţu
Distribuţia: Stepan Stepanovici Ciubukov - Cornel Răileanu; Natalia Stepanovna - Adriana Băilescu; Ivan Vasilievici Lomov - Sorin Misirianţu.
Sorin Misirianţu a „dezvelit" complet şi cu brutalitate sufletul cel slav - descris de Anton Pavlovici - în care extremele fac mereu casă bună. Se trece mereu de la o stare la alta, de la ură la iubire duioasă, de la prietenie la duşmănie, de la înţelegere la neînţelegere, conflictele rămânând, până la urmă, doar la nivelul limbajului şi... al intonaţiei, singura problemă „majoră" fiind al cui câine de vânătoare e mai bun ori a cui proprietate este pământul de lângă mlaştină. (Radu Ţuculescu)
Bilete on-line:
Preţul biletelor:
15 lei;
7,5 lei - reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.
Vineri, 20 martie, ora 19:00, Studio „Art Club" - ATENȚIE, CAD ÎNGERI! după poeme de Sânziana și Marcel Mureșeanu
regia: Medeea Iancu
coregrafia: Luminița Toader
scenografia: Arhidiade Mureșan
one-woman show cu Elena Ivanca
Actriţa parcurge succesiv etape ale vieţii unor personaje, legate între ele de „naratoare" de unde reiese extraordinara capacitate de transformare a interpretei în succesiunea de „feţe" întrupate.
Bilete on-line:
Preţul biletelor:
10 lei;
7,5 lei - reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.
Sâmbătă, 21 martie, ora 19:00, Sala mare - ELLING de Axel Hellstenius și Petter Naess
adaptare a romanului FRAȚI DE SÂNGE de Ingvar Ambjørnsen
traducerea și adaptarea Petre Bokor
regia şi scenografia: Sorin Misirianţu
scenografia: Sorin Misirianţu
asistent de scenografie: Arhidiade Mureșan
maestru de lumini: Jenel Moldovan
Distribuţia: Elling - Dan Chiorean; Kjell Bjarne - Ovidiu Crişan; Gunn - Elena Ivanca; Frank Asli - Miron Maxim; Johan - Radu Lărgeanu; Reidun Nordsletten - Adriana Băilescu.
Elling rămâne fără mama sa la vârsta de 40 de ani. Este trimis într-un azil, unde îl cunoaşte pe Kjell Bjarne, un uriaş de aceeaşi vârstă, inocent, virgin, cu gândul numai la femei. După doi ani petrecuţi în stabilimentul de la Broynes, eroii sunt mutaţi, printr-un program special finanţat de stat în vederea reintegrării în societate, într-un apartament în care ei trebuie să se descurce singuri. Un asistent social îi va îndruma şi supraveghea, îi va învăţa să trăiască. Iniţial, sunt speriaţi de soneria telefonului, de faptul că trebuie să iasă în oraş la cumpărături, dar, încetul cu încetul, cei doi găsesc modalităţi de a se integra în societate, Elling descoperindu-şi chiar talentul de poet.
Spectacolul prezintă drumul integrării în societate a celor doi singuratici, înspăimântați de ideea de a intra în contact cu viața socială. Un drum plin de momente comice și de o profundă tandrețe umană.
Bilete on-line:
Preţul biletelor:
40 lei, 30 lei, 25 lei, 15 lei, 10 lei (în funcţie de locul din sala de spectacol);
7,5 lei - reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.
Duminică, 22 martie, ora 19:00, Sala mare- MEIN KAMPF de George Tabori, traducere de Alexandru Al. Şahighian
regia: Alexandru Dabija
scenografia: Carmencita Brojboiu
dramaturgia: Cătălin Ștefănescu
muzica: Ada Milea și Anca Hanu
asistent de regie: Leta Popescu
asistent de scenografie: Cătălin Bocîrnea
maestru de lumini: Jenel Moldovan
Distribuţia: Schlomo Herzl - Ionuţ Caras; Zweizl - Cristian Grosu; Dreizl - Radu Lărgeanu; Lobkowitz - Cătălin Herlo; Drinkowitz - Silvius Iorga; Hitler - Sorin Leoveanu; Himmlisch Heinrich - Matei Rotaru; Gretchen - Angelica Nicoară; Handchen - Diana Buluga; Fretchen - Patricia Brad; Mizzi, o găină - Anca Hanu; Doamna-cu-coasa - Ramona Dumitrean; Leopold, șoferul Doamnei-cu-coasa - Cristian Rigman; Dina, secretara Doamnei-cu-coasa - Alexandra Tarce.
Cea mai faimoasă piesă a lui George Tabori este farsa antinazistă MEIN KAMPF, pe care a regizat-o el însuşi, pentru prima oară, la Viena, în anul 1987. Prin teatrul său, Tabori a căutat să încurajeze publicul să râdă de monştrii şi ucigaşii de pe scenă.
MEIN KAMPF este un exorcism, un uriaş hohot de râs, un cântec de libertate în care autorul, victimă a terorii naziste, tratează oroarea într-o manieră neaşteptată. Shlomo Herzl, un evreu bătrân vânzător de cărţi, primeşte în azilul său de noapte un tânăr lipsit de talent, sosit la Viena pentru a studia la Academia de Arte Frumoase. Tânărul este numit Hitler, personaj egocentric şi frust, paranoic şi vanitos, un nazist în devenire. Shlomo ar fi putut să perceapă pericolul care se apropia, dar el nu vede în tânărul Hitler decât un obişnuit semen al lui.
Recomandare de vârstă: 16+
Bilete on-line:
Preţul biletelor:
40 lei, 30 lei, 25 lei, 15 lei, 10 lei (în funcţie de locul din sala de spectacol);
7,5 lei - reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.