Proiecţie cu intrare liberă la cel mai bun documentar al anului

Proiecţie cu intrare liberă la cel mai bun documentar al anului
Documentarul Demain/Ziua de Mâine, un film produs și regizat de Cyril Dion alături de Mélanie Laurent şi recompensat cu Premiul César pentru cel mai bun film documentar, va putea fi urmărit la Cluj în cadrul unei proiecţii unice, programată pe 16 noiembrie 2016, începând cu ora 18.00, la Cinema Dacia.

"Demain" începe de la un studiu ştiinţific publicat în revista Nature, în 2012. Acesta, destul de devastator, anunță o prăbușire generală a ecosistemelor noastre, deci şi sfârșitul condițiilor de viață stabile pe Pământ. Ca răspuns, Cyril Dion și Mélanie Laurent împreună cu o echipă de alte patru persoane Alexandre, Laurent, Raphäel şi Antoine, toţi în jur de 30 de ani, pleacă în 10 țări (Franţa şi Insula Réunion, Elveţia, SUA, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Finlanda, Norvegia, Islanda, India) să cerceteze ce ar putea provoca această catastrofă, cum ar putea fi ea evitată şi să exploreze lumea în căutarea de soluţii capabile să salveze generaţiile viitoare. În timpul călătoriei, ei întâlnesc pionierii ce reinventează agricultura, energia, economia, democrația și educația.

"Filmul arată cum puterea exemplului este şi va fi unica metodă de rezolvare a crizelor ecologice, economice şi sociale, de aceea încercăm prin proiecţiile pe care le organizăm, să aducem în faţa oamenilor modele de urmat", declară Nicoleta Talpeș, Managing Director, Media Image Factory.

Pentru finanțarea filmului, producătorii au lansat o campanie pe platforma de crowdfunding KissKiss BankBank. Deși inițial și-au propus un obiectiv de 200.000 de euro în două luni, i-au strâns în două zile.  Iar după două luni aveau aproape 450.000 euro. Acesta este recordul mondial într-o strângere de fonduri pe o platforma de tip crowdfunding pentru un documentar. Aproape o treime dintre donatori au cerut ca, în schimbul donaţiei lor, să fie plantaţi copaci.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

 

Etichete
Comenteaza