Proiectul MNIT Share se deschide publicului larg

Proiectul MNIT Share se deschide publicului larg
| Foto: Arhiva

În această toamnă vor începe activitățile cu public din cadrul proiectului MNIT Share, care își propune promovarea a două dintre cele mai valoroase colecții românești din patrimoniul Muzeului de Istorie: Fondul personal documentar ”Alexandru Lapedatu” şi Colecția de icoane pe sticlă din Transilvania ”Ion Mușlea”.

“Vă invităm vineri, 21 septembrie, ora 14:00 pentru vernisarea expoziţiei Alexandru Lapedatu (1876 - 1950), primul eveniment din această serie de manifestări, care va aduce în atenţia publicului cele mai valoroase bunuri culturale aparţinând fondului personal Alexandru Lapedatu.

Colecția a aparţinut unei personalităţi de prim rang a culturii românești, pionier al cercetării ştiinţifice în domeniul istoriei, om politic, diplomat, profesor, care a jucat un rol major în păstrarea și promovarea patrimoniului cultural național”, afirmă Felix Marcu, directorul MNIT.

Pe parcursul celor două săptămâni în care se desfăşoară expoziţia, vor avea loc workshop-uri adresate publicului larg, care vizează transparentizarea activităţilor din etapele premergătoare expunerii bunurilor culturale mai puțin cunoscute publicului: conservarea preventivă, stabilizarea și conservarea curativă, care stau la baza oricărui demers de valorificare a patrimoniului.

Se vor organiza patru work-shop-uri cu 10 participanți. Participarea se va face pe bază de înscriere pe adresa: www.facebook.com/mnitshare. Ele vor avea un caracter interactiv, propunându-și popularizarea într-o manieră atractivă, cu implicarea directă a participanților în toate etapele, a tuturor activităților care stau la baza conservării bunurilor de patrimoniu pe suport de hârtie.

Toate materialele necesare desfăşurării workshop-urilor vor fi puse la dispoziţie de organizatori, alături de cataloagele de prezentare ale colecţiilor şi ale activităţilor generale de conservare a bunurilor de patrimoniu, distribuite cu titlu gratuit.  

Comenteaza