Puck și ceilalți şi Ali Baba și cei 40 de hoți. Pe scena teatrului de păpuşi Cluj

Puck și ceilalți şi Ali Baba și cei 40 de hoți. Pe scena teatrului de păpuşi Cluj
Eroi curajoși își vor prezenta aventurile incredibile pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la sfârșitul acestei săptămâni.

„Puck și ceilalți"/ „Puck és a többiek", upă texte de Shakespeare, Charles și Mary Lamb

Astfel, sâmbătă, 10 februarie, de la ora 11, este programată o reprezentație a spectacolului „Puck și ceilalți"/ „Puck és a többiek", spectacol alcătuit după texte de Shakespeare, Charles și Mary Lamb.

Tema povestirii lui Shakespeare, „Visul unei nopți de vară" este iubirea adolescentină, atât de vibrantă, plină de intensitate și dramatism. Spiridușul năzdrăvan Puck intervine în relațiile amoroase ale tinerilor, iar complicațiile lui incredibile ajung să rezolve conflictele dintre aceștia. 6 marionete și 11 roluri prind viață în interpretarea actorilor Rekita Rozália și Kötő Áron. Cei doi artiști își deschid cufărul fermecat în sala de spectacole a instituției clujene sâmbătă, 10 februarie, de la ora 11, oferindu-le copiilor din public ocazia să participe la o impresionantă aventură romantică muzicală. Textele, păpușile și scenografia sunt semnate de Rekita Rozália, iar muzica de Kötő Áron. Vârsta minimă recomandată este de 10 ani.

Proiecții video și desene în nisip în spectacolul „Ali Baba și cei 40 de hoți"

Duminică, 11 februarie, de la orele 11 și 12.30, micii spectatori sunt așteptați la spectacolul „Ali Baba și cei 40 de hoți", în regia și scenariul lui Traian Savinescu. Spectacolul se conturează ca un basm teatral inspirat din poveștile arabe regăsite în cunoscuta carte „O mie și una de nopți".

Frumoasa Șeherezada ne spune o fabuloasă poveste despre aventurile lui Ali Baba pe tărâmurile nisipoase ale deșertului. Alături de cei doi prieteni ai săi, tânăra Morgana și berbecul Behar, Ali Baba reușește să înfrângă nu mai puțin de patruzeci de hoți, iar bunătatea lui nemărginită e răsplătită cu nenumărate bogății. Sigur, traseul nu este unul deloc ușor: încercările grele, furtunile de nisip și capcanele sunt la tot pasul.

Acțiunea din spectacol este redată inclusiv prin tehnica „sand art", constând în desenarea poveștii în nisip și transmiterea live a imaginii pe un ecran, sub formă de proiecție. Actrița Andra Ștefan este cea care desenează, în timp real, figurinele în nisip.

„Sunt convins că mulți copii își vor găsi personajele favorite în acest spectacol, și nu neapărat între personajele titulare. Este important în acest context și textul poveștii, atât de elaborat, de plin de aluzii și de jocuri de cuvinte, încât se poate spune că este un spectacol care poate îmbogăți vocabularul copiilor", subliniază regizorul.

Scenografia este realizată de Traian Savinescu și Elena Ilaș, iar ilustrația muzicală de Traian Savinescu. Păpușile sunt realizate de Andra Ștefan. Din distribuție fac parte actorii: Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Iulian Lungu și Andra Ștefan.  Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Etichete
Comenteaza