Recital cameral de Paști, la Biserica Piaristă

Recital cameral de Paști, la Biserica Piaristă

Filarmonica de Stat „Transilvania” invită publicul clujean, miercuri, 20 aprilie, de la ora 19, la Recitalul cameral de Paști, susținut de Cvartetul Transilvan.

Evenimentul, care va avea în program Cvartetul Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce, Hob. III: 50-56 de Haydn, va fi găzduit de către Biserica Piaristă.

Fondat în anul 1987, Cvartetul Transilvan a obţinut, într‑o perioadă relativ scurtă de timp, numeroase premii și distincții naționale, printre care Premiul I la Concursul Național pentru cvartete de coarde „Gheorghe Dima”, Premiul Asociației Criticilor Români și Premiul Uniunii Compozitorilor din România. Participarea lor la Festivalul „Orlando” din Kerkrade, în anul 1990, a reprezentat lansarea ansamblului pe scenele internaționale, participând de-a lungul timpului la festivaluri de prestigiu, precum Aspen Music Festival, Ravinia Festival, Belfast, Kuhmo, Bad Gleichenberg, Salzburg, Chemnitz, Salamanca, Eche-sur-Alzette, Aix-en-Provence. Pe lângă activitatea artistică, membrii Cvartetului Transilvan, Nicușor Silaghi, Marius Suărășan, Vasile Jucan și Gabriel Croitoru,  îndrumă în prezent o serie de tineri valoroși prin activitatea didactică pe care o desfășoară în cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” și al Universității de Muzică din București.

Biletele se pot achiziționa online de pe site-urile www.entertix.ro şi www.myticket.ro, de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, tel. 0756048318 sau 026443 00 60), sau cu o oră înainte de începerea concertului, direct de la locul acestuia, în limita locurilor disponibile.

Comenteaza