Recital cameral la două piane, la Academia de Muzică din Cluj

Recital cameral la două piane, la Academia de Muzică din Cluj
Tinerele pianiste Boglárka Oláh și Ioana Veţean-Muntean, studente la Conservatorul clujean, vor susţine un recitlul cameral joi, 18 februarie 2016, la ora 19, la Academia de Muzică.

Repertoriul abordat cuprinde Sonata pentru două piane în Re major, KV 381 de Wolfgang Amadeus Mozart, Variaţiuni pe o temă de Paganini pentru două piane de Witold Lutoslawski, Suita pentru două piane Scaramouche, op. 165b de Darius Milhaud, Mirrors and reflections de Jerry Sieg.

Duo-ul pianistic alcătuit din Boglárka Oláh şi Ioana Veţean-Muntean s-a format în anul 2013, sub îndrumarea prof. univ. dr. Vera Negreanu şi s-a remarcat încă de la început în cadrul concursului „Duo Pianistic" din Cluj-Napoca, unde a obținut Marele Premiu. Formaţia camerală a participat în anii 2014 şi 2015 la cursul de măiestrie susţinut de Marialena Fernandes de la Universität für Musik und Darstelende Kunst Wien. În 2015, formația a concertat alături de Filarmonica „Banatul" din Timişoara, interpretând Concertul pentru două piane de Max Bruch sub bagheta dirijorului Roberto de Maio.

Comenteaza