Săptămână plină de spectacole pentru Teatrul de Păpuși „Puck”

Săptămână plină de spectacole pentru Teatrul de Păpuși „Puck”
| Foto: Puck

Povești îndrăgite de generații întregi, episoade inspirate din istoria Clujului, momente interactive pline de magie și personaje neuitate ale copilăriei vor anima spectacolele Teatrului „Puck” în această săptămână. Acestea vor fi prezentate atât pe scena instituției, cât și în Dej, Vălenii de Arieș, Răscruci sau Aghireșu. 

Primul spectacol al săptămânii a fost „Ali Baba și cei 40 de hoți”, după o poveste din „O mie și una de nopți”, în regia lui Traian Savinescu, prezentat luni, 26 martie la sediul teatrului, într-o sală plină de elevi de la Școala Gimnazială „Ion Bob” și Liceul Teoretic „Avram Iancu” din  Cluj-Napoca. Din distribuție fac parte actorii: Andra Ștefan, Ionuț Constantinescu, Iulian Lungu și Andreea Bolovan.

În aceeași zi, secția maghiară a prezentat la Liceul Teoretic Báthory István din Cluj-Napoca spectacolul „Ha én lennek Mátyás Király”/„Dacă aș fi Matia Corvin”, în regia lui Urmánczi Jenő. Acesta va avea în aceste zile reprezentații în Vălenii de Arieș, județul Cluj (marți, 27 martie, de la ora 10), în satele Unguraș și Răscruci (miercuri, 28 martie, de la 9,30, respectivv 12.30) și la Dej (joi, 29 martie, de la ora 9).

Marți, de la ora 09.00, pe scena Teatrului „Puck” a avut loc spectacolul „Fata Babei și Fata Moșneagului”, după Ion Creangă, în regia Angelicăi Pamfilie. Tot marți, artiștii instituției au luat parte la manifestările din cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise de la Teatrul Național din Cluj-Napoca (TNC) cu un spectacol și două ateliere.

Astfel, spectacolul „Punguța cu doi bani”, după Ion Creangă, în regia lui Decebal Marin, a avut loc de la ora 11.00 în sala mare a TNC. Din distribuție fac parte actorii: Ramona Atănăsoaie, Andra Ștefan, Andreea Bolovan, Angelica Pamfilie, Ion Iurcu, Iulian Lungu/Ionuț Constantinescu, Călin Mureșan, Robert Gutunoiu și Adina Ungur. Povestea binecunoscută a cocoșului pornit în căutarea punguței sale pierdute este redată într-o viziune regizorală dinamică, cu un umor spumos și o scenografie de mare efect. Ilustrația muzicală e semnată de Traian Păcurar, iar scenografia de Sandu Marian.

Doi din actorii care dau viață acestui spectacol se vor întâlni cu cei mici de la ora 13, respectiv 14, la Atelierul de mânuit marionete în zona Foaierului de la Rangul II din dreapta. Copiii care doresc să învețe lucruri noi despre confecționarea păpușilor și a elementelor de decor sunt așteptați de la ora 12.30 și 13.30 în Foaierul din rangul II, stanga la un atelier susținut de Elena Ilaș, scenografa Teatrului „Puck”.

„Acest atelier este o încercare de a construi, din imaginație, siluete-personaje cu care se va putea crea o mică poveste. Personajele vor fi desenate și decupate, vor avea două fațete, una desenată și una neagră. Siluetele de oameni, copii și animale și creaturi imaginare, vor constitui suportul pentru un mic show despre lumea reală și cea fantastică a umbrelor”, precizează organizatorii evenimentului. Toate manifestările vor avea intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

Proiectul „Mesekosár”/„Coșul cu povești”, susținut de Forró Ágnes, artist plastic și  actrița Teatrului „Puck” Rekita Rozália, un atelier cu proiecții interactive și creații handmade va avea loc la Grădinița Albă ca Zăpada” (marți, 27 martie) și la Grădinița „Bambi” de pe Calea Moților (vineri, 30 martie).

Miercuri, de la ora 13, cei mici și cei mari sunt așteptați la o nouă reprezentație a spectacolului „Scufița Roșie și lupul cel flămând”, în sala de spectacole a Teatrului „Puck”.

„Croitorașul cel isteț”, în regia Emiliei Nechita, va avea în această săptămână două reprezentații. Prima va avea loc la Căminul Cultural din Aghireșu vineri, 30 martie, de la ora 9. De asemenea, Croitorașul cel isteț își va depăna aventurile de pomină pe scena Teatrului de Păpuși „Puck” duminică, 1 aprilie, de la orele 11 și 12.30. Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de trei ani. Din distribuție fac parte actorii: Adina Ungur, Robert Gutunoiu/ Andreeea Bolovan.

Sâmbătă, 31 martie, pe scena instituției este programat spectacolul spectacolul „Én vagyok Pinokkió"/„Eu sunt Pinocchio", în scenariul și regia lui Călin Mocanu (în limba maghiară). Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

 

Etichete
Comenteaza