Șoricelul fără frică şi Croitoraşul cel isteţ, în weekend, la Puck

Șoricelul fără frică şi Croitoraşul cel isteţ, în weekend, la Puck
| Foto: Puck

Un șoricel care pleacă în aventură ca să afle ce e frica și un croitoraș peste măsură de curajos sunt personajele principale ale spectacolelor cu care artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” își așteaptă micii spectator la sfârșitul acestei săptămâni.

Spectacolul „Strada cu îngeri”, în regia lui Decebal Marin, se joacă vineri, 5 octombrie, de la ora 11.00, pe scena Teatrulului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara. Reprezentația are loc în cadrul celei de-a treia ediții a festivalului „Sub bagheta lui Merlin”. Manifestarea are loc între 30 septembrie și 7 octombrie 2018, reunind trupe din  România, Italia, Ungaria și Republica Moldova.

Pe scena instituției clujene va avea loc sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 11.00, spectacolul „Șoricelul fără frică”/„Az egér, aki nem ismerte a félelmet”, după Frații Grimm, în regia lui Urmánczi Jenő. Acțiunea se petrece în podul în care șoriceii se adăpostesc de frigul iernii. Cingár Elemér, protagonistul principal al poveștii, este un șoricel care pleacă în lume ca să afle ce este frica. El va câștiga mâna prințesei Cincinella, fiica regelui Ludovic Albino al XIII-lea. Până atunci însă drumul e lung și plin de peripeții, fiindcă trebuie să se lupte cu Liliacul Blănos în Colțul Întunecat, să câștige încrederea Domnului Jder cel Bătrân și să-i păcălească pe Mucifer și Cucifer. Scenografia și păpușile sunt semnate de Tomos Tünde, iar muzica de Domokos Előd. În distribuție: László Réka, Takács Enikő, Balogh Dorottya și Domokos Szabolc. Spectacolul se joacă în limba maghiară. Premiera a avut loc în luna decembrie a anului trecut. Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Duminică, 7 octombrie, de la orele 11.00 și 12.30, va fi prezentat spectacolul „Croitoraşul cel isteţ”, după Frații Grimm, în regia Emiliei Nechita, una dintre cele mai populare piese ale Teatrului „Puck”, interpretate cu mare succes de artiștii Teatrului „Puck” de nu mai puțin de 10 ani. Descoperindu-şi puteri nebănuite, „că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, Croitoraşul pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Şi cum fapta de vitejie îi era pe măsura staturii, aflat în încercarea de a se întrece în putere cu Uriaşul Bebe şi Marele Uriaş, realizează că adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii. La final, le spune celor pe care îi întâlneşte în cale pe drumul de întoarcere către casă: în viaţă nu contează înălţimea, ci contează isteţimea! Distribuția este alcătuită din Laura Corpodean și Robert Gutunoiu. Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Comenteaza