Spectacol de Florii la Teatrul de Păpuși Puck

Spectacol de Florii la Teatrul de Păpuși Puck
Teatrul de Păpuși "Puck" Cluj-Napoca programează în 5 aprilie, de Florii, de la orele 11:00 și 12:30, spectacolul "Cartea cu Apolodor".

 

"Să-ţi spun, dragă Apolodor, de ce nu eşti ca alţii. Esti pinguin şi om, pentru că vorbeşti, cânţi, plângi şi mergi ca un om, dar ai pene albe şi negre, cioc şi aripi, eşti mic şi mare, eşti pentru copii şi pentru toţi ceilalţi, eşti un picaro şi un Wilhelm Meister (nu-i nimic dacă nu ştii ce înseamnă asta), eşti erou şi locuieşti într-o parodie, ba chiar într-un evantai de parodii, dar tu eşti atât de original încât nimeni nu te poate imita.

Porţi în toate ocaziile frac. Porţi, de asemenea, fără să te sinchiseşti, numele unui celebru arhitect şi constructor din Damasc. Eşti fermecător, eşti tenor, voiajor, visător şi seducător. De tine s-au îndrăgostit o maimuţică şi mulţi cititori. Ai prieteni nemaipomeniţi în lumea ta şi cămila Suzi îţi este chiar ca o mamă, iar cu cangurul Ilie şi cu leul Amedeu faci un trifoi de neuitat", scrie Ioana Pârvulescu, în "Scrisoarea unui critic literar către un prieten pinguin".

Spectacolul a primit premiul pentru valoarea artistică şi culturală la Festivalul Teatrelor de Păpuşi şi Marionete Puck 2010, premiul pentru calitatea transpunerii scenice la Festivalul Spectacolelor de Colecţie, Bucureşti, 2010. 

De asemenea, în 2010 a particpat la un turneu în Arizona, la invitaţia Arizona State University, un turneu în Franţa, la invitaţia Teatrului Denis din Hyeres, iar în 2011 a participat la Festivalul Culturii Române de la Bialystok, la invitaţia Institutului Cultural Român din Polonia. În 2012 spectacolul "Cartea cu Apolodor" a reprezentat România la Festivalul Eurokids din Washington, organizat de ambasadele europene în capitala Statelor Unite ale Americii.

 

Comenteaza