Spectacol din Coreea de Sud, deseară la Interferenţe

Spectacol din Coreea de Sud, deseară la Interferenţe
Un spectacol pansori - gen de povestire muzicală prezentată doar de un cântăreţ și un toboșar, originar din Coreea secolului XVII, va fi jucat deseară la Teatrul Maghiar de Stat Cluj, în cadrul festivalului Interferenţe.

Spectacolul, intitulat Ukuck-ga, este inspirat de "Mutter Courage" a lui Bertolt Brecht şi este regizat de Inwoo Nam, la LG Arts Center, în coproducție cu Uijeongbu Arts Center și Pansori Project ZA, Coreea de Sud.

„Pansori, originar din Coreea secolului XVII, este un gen de povestire muzicală prezentată doar de un cântăreţ și un toboșar. Această tradiție populară, caracterizată printr-o puternică și vibrantă intonare, o recitare dramatică și stăpânirea naraţiunii şi a gestului, se adresează, deopotrivă, elitelor şi maselor. Pornind de la Mutter Courage, Pansori Project ZA a transformat spectacolul intitulat Ukcuk-ga într-o versiune pansori complet nouă. Jaram Lee a scris scenariul, a compus cântecele şi interpretează peste cincisprezece personaje. Spectacolul spune povestea unei inocente femei coreene, Sun-Jong Kim (nume care înseamnă „ascultător"), mamă a trei copii, care devine o femeie de afaceri viciată", explică reprezentanţii TMSC în prezentarea spectacolului.

Protagonsita spectacolului este Jaram Lee, alături de muzicienii Hyuckjoe Jang, Hongsik Kim, Hyabgha Lee.

Reprezentaţia va fi interpretată în coreeană, cu subtitrare în română, maghiară şi engleză. Durata spectacolului este de 2 ore 20 de minute.

 

Comenteaza