Spectacole, concert, ateliere și păpuși, în ultima zi de WonderPuck, în centrul Clujului

Spectacole, concert, ateliere și păpuși, în ultima zi de WonderPuck, în centrul Clujului

Ultima zi a festivalului WonderPuck din acest an îi așteaptă pe cei mici și cei mari, în centrul Clujului, cu spectacole de neuitat, păpuși gigant, ateliere și proiecții. Accesul la toate activitățile este GRATUIT.

Programul WonderPuck de duminică, 12 septembrie, începe în Piața Unirii de la ora 10.30 cu spectacolul itinerant nonverbal „Mirabela", prezentat de Teatrul pe Roți din Arad. De la ora 11 este programat la scena mare „Muzeul ultimului pet", spectacol prezentat de clujenii de la Asociația AnimaArt din Cluj. De la ora 17.30, în Piața Unirii va fi prezentat spectacolul de Commedia dell'arte „Lumea nouă", al studenților Facultății de Teatru și Film de la Universitatea „Babeș-Bolyai" (UBB) din Cluj Napoca. Urmează apoi, de la 18.30, concertul susținut de Voltaj Academy Cluj. La scena mare din Piața Unirii, de la ora 20, spectatorii clujeni sunt așteptați la spectacolul „Aventurile lui Puck", după Shakespeare, prezentat de artiștii teatrului clujean cu același nume.

De asemenea, în Piața Unirii au loc și ateliere pentru cei mici. Astfel, la standul Meșterilor Populari, copiii pot lua parte la activități precum roata olarului, pictură pe ceramică sau războiul de țesut mărgele. Facultatea de Știință și Ingineria Mediului din cadrul UBB îi așteaptă pe micii clujeni cu ateliere de biodiversitate sau de confecționat animăluțe din conuri de brad. De asemenea, cei de la ManagisBio vor organiza ateliere de nutriție, iar artista Tunde Szabo va avea ateliere cu păpuși Bi-Ba-Bo. La atelierele Elementum, sâmbătă și duminică, între orele 11 și 13, respectiv 17 și 19, vor fi colorate mascote, cei mici se pot bucura de tatuaje instant, dar și de cutii senzoriale.

Totodată, Biblioteca Județeană „Octavian Goga" Cluj le oferă celor mici ocazia de a se întâlni cu personaje îndrăgite, de a asculta cele mai frumoase povești și de a-și exersa abilitățile de lucru manual. Pe parcursul întregului program sunt puse la dispoziția publicului cărți spre lecturare și fișe de colorat personaje din povești.

În curtea Muzeului de Artă, programul de duminică începe la ora 10, cu spectacolul „Vrăjitoarea Kodzugukila", prezentat de Teatrul de Păpuși ,,Kabóca'' din Ungaria (în limba maghiară), urmat, de la ora 12, de „Hai la drum spre Phantarun", susținut de artiștii Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță" din Chișinău. De la ora 17, Teatrul Clasic „Ioan Slavici" din Arad va prezenta în aceeași locație spectacolul „Capra cu trei iezi", iar de la 20.30 este programat spectacolul nonverbal „La dans du pied", susținut de Monsieur David și Federica Gumina, de la Feet Theatre Company din Italia.

La Teatrul „Magic Puppet", spectatorii de peste 10 ani sunt așteptați duminică, 12 septembrie, de la ora 18, la avanpremiera spectacolul „20k leghe sub mări", prezentat de artiștii Asociației „Magic Puppet".

Accesul la toate activitățile este GRATUIT.

Comenteaza