Spectacolul de balet "Zorba" din Unirii a închis stagiunea 2016-2017 a Operei Naţionale din Cluj FOTO

Spectacolul de balet
Reprezentaţia în aer liber a spectacolul de balet "Zorba", pe muzica originală a lui Mikis Theodorakis și în coregrafia artistului Lorca Massine, a închis stagiunea lirică 2016-2017 a Operei Naţionale din Cluj-Napoca. Peste 5.000 de persoane au participat la evenimentul din Piaţa Unirii.

Spectacolul de balet "Zorba" a făcut parte, la fel ca şi reprezentaţia piesei "Traviata" de sâmbătă seara, din programul Opera Aperta prin care opera clujeană încearcă să atragă în fiecare stagiune, de trei ani deja, noi segmente de public. ''Vă mulţumim că sunteţi prezenţi în număr aşa de mare aici şi sper ca, pe viitor, şi coada de bilete de la operă să fie tot până în Unirii", a punctat Florin Estefan, directorul instituţiei de cultură. 

În 2016, Opera Aperta a uimit cu spectacolul de balet "Lacul lebedelor" montat pe apă, pe o scenă special amenajată pe Lacul Chios al Parcului Central din Cluj, pe data de 11 iunie 2016, ce a reunit un public de 11.000 de spectatori care au vibrat la unison pe celebra partitură semnată de P. I. Ceaikovski.

Impresionante au fost, de asemenea, spectacolul extraordinar de operă în aer liber "Nabucco", de Verdi, și concertul de muzică spaniolă "La Negra Noche", organizate în iulie 2016 în Piața Unirii din Cluj-Napoca, spațiu ce a găzduit și mai vechile ediții Opera Aperta (cu spectacolele "Carmen" - 2015 și "Aida" - 2014), aplaudate îndelung de numerosul public.

Bugetul evenimentului din 2017 a fost de 462.125 de lei, din care 350.000 sunt bani publici, de la Consiliul Local Cluj-Napoca. Intrarea la ambele evenimente este liberă.

Comenteaza