Spectacolul ”Duel în oglindă” revine pe scena Teatrului de Păpuși Puck

Spectacolul ”Duel în oglindă” revine pe scena Teatrului de Păpuși Puck
Elisabeta I a Marii Britanii, considerată între cele mai importante personaje istorice ale lumii revine în fața publicului la Teatrul de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca. Spectacolul „Duel în oglindă”, în regia lui Vadas László se va juca din nou pe scena instituției vineri, 3 iunie 2016.

Rolul reginei este interpretat de Veligdán Boglárka, o tânără actriţă absolventă a Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB), la clasa lui Miklós Bács.
Spectacolul le este recomandat celor care au împlinit vârsta de 14 ani. Reprezentația va începe de la ora 18.00. Scenografia este semnată de Lőrincz Gyula.

Elisabeta I, fiica lui Henric al VIII-lea, a fost regina Angliei și Irlandei în perioada 1558 - 1603, fiind cunoscută ca Regina Fecioară, Buna regină Bess sau Gloriana. A fost încoronată la vârsta de 25 de ani și a condus Anglia într-o perioadă de ascensiune politică, artistică și culturală: William Shakespeare, Christopher Marlowe și Ben Jonson sunt câțiva din dramaturgii care au trăit în timpul domniei sale. Epoca elisabetană e una dintre perioadele de referință în istoria Angliei, marcată însă de evenimente dramatice și sângeroase.

„Mi s-a părut interesat de surprins momentul transformării unei adolescente neajutorate şi vulnerabile, într-o regină adevărată. Am încercat să redau momentul în care aceasta devine regină, clipa în care reuşeşte să ia o hotărâre istorică foarte importantă. Arătăm cum era ea, o fiinţă neajutorată, singuratică, îşi dă seama că se poate baza doar pe sine însăşi, că e înconjurată de mult rău şi ia o hotărâre dură, complită, care o transformă cu adevărat în regină. Devine astfel unul din marile personaje ale istoriei", mărturiseşte regizorul Vadas László, cel care semnează şi scenariul spectacolului.

 

Etichete
Comenteaza