Spectacolul „Scufița Roșie și lupul cel flămând” revine pe scena Teatrului „Puck”

Spectacolul „Scufița Roșie și lupul cel flămând” revine pe scena Teatrului „Puck”
| Foto: Teatrul Puck

Micuţii sunt invitaţi la final de săptămână la spectacolele „Scufița Roșie și lupul cel flămând” şi „Ha én lennék Mátyás király” /„Dacă aş fi Matia Corvinul” la Teatrului „Puck”.

Unul dintre cele mai populare spectacole recente ale Teatrului de Păpuși „Puck” se joacă din nou duminică, 25 martie, de la ora 11 și 12.30 pe scena instituției. Este vorba de „Scufița Roșie și lupul cel flămând”, după Frații Grimm, un spectacol vesel, interactiv, cu multă muzică și umor, realizat de Ion Iurcu. Sâmbătă, 24 martie, de la ora 11, este programat spectacolul „Ha én lennék Mátyás király” /„Dacă aş fi Matia Corvinul”.

Spectacolul „Scufița Roșie și lupul cel flămând” a avut premiera în noiembrie anul trecut. Este o versiune nouă, cu surprize, a poveștii clasice. Eroina cu boneţică roşie este însoţită în aventurile sale de către păpuşarul-povestitor. Nu lipsesc nici lupul, vânătorul şi bunica, personaje emblematice în poveste. Ion Iurcu propune o adaptare haioasă, dinamică, plină de momente muzicale şi interactive prin intermediul cărora graniţa dintre actor şi spectatori se diminuează treptat.

„Povestea în sine este un pretext. Pentru că e o poveste foarte cunoscută, accentul se pune pe interacţiunea cu micii spectatori, în scopul de a le stimula imaginaţia, creativitatea şi pofta de joacă. Concepţia este cea de spectacol-atelier interactiv, cu un actor care dă viaţă tuturor personajelor. Naraţiunea urmează firul poveştii, chiar dacă, pe alocuri, dialogurile sunt înlocuite cu muzică, iar finalul este puţin modificat”, declară actorul şi regizorul Ion Iurcu, căruia îi aparține și ideea acestui spectacol. Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Sâmbătă, 24 martie, de la ora 11, pe scena Teatrului „Puck” va avea loc o reprezentație a spectacolului „Ha én lennék Mátyás király” /„Dacă aş fi Matia Corvinul”. Spectacolul se va juca în limba maghiară şi prezintă episoade de poveste din viaţa lui Corvin: asediul cetăţii Szabacs de la Tibrili, legende despre nebunul regelui, despre husarul îndrăgostit sau despre judecătorul crunt al Clujului. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Etichete
Comenteaza