„Strada cu îngeri" şi „Hänsel și Gretel", în weekend, la „Puck"

„Strada cu îngeri" şi „Hänsel și Gretel", în weekend, la „Puck"

„Strada cu îngeri", spectacol distins cu importante premii la festivaluri din țară și străinătate, se va juca pe scena Teatrului de Păpuși „Puck" duminică, 10 martie, de la orele 11 și 12.30.

Cei mici sunt aşteptaţi, în acest weekend, la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, la spectacolele  „Strada cu îngeri” şi „Jancsi és Juliska"/„Hänsel și Gretel".

Astfel, sâmbătă, 9 martie, de la ora 11.00, micii spectatori clujeni sunt așteptați la spectacolul „Jancsi és Juliska"/„Hänsel și Gretel", cu regia semnată de Varga Ibolya. Totul începe atunci când Hänsel și Gretel se trezesc într-o zi cu vești neplăcute: tatăl lor trebuie să vândă capra cea mică pentru a putea plăti datoriile. Copiii întristați sunt vizitați de Csipet, spiridușul pădurii care vrea să-i ajute în găsirea unor comori cu ajutorul unei poezii magice. Drumul lor este îngreunat de Baba Cloanță, iar în timp ce spiridușul Csipet și ursul Döme fac tot ce le stă în putinţă pentru a ajuta copiii, în final Gretel reușește să evadeze din mâinile vrăjitoarei. Pe ce drum pornim? În cine avem încredere? Cum putem ajuta în timp de necaz? – ne putem întreba unii pe ceilalţi sau pe noi înșine, copii și adulți, în povești, precum și în viața reală.

Distribuția este formată din actorii Giriti Réka, Pünkösti Laura, Urmánczi Jenő, György László, Kötő Áron și Csortán Márton. Spectacolul este prezentat în limba maghiară. Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Duminică, 10 martie, clujenii de toate vârstele sunt invitați la un spectacol special din repertoriul instituției. „Strada cu îngeri" este un spectacol non-verbal care ilustrează legătura dintre oameni și îngeri, abordând teme ca bunătatea, frumusețea și credința în mai bine. Vor avea loc două reprezentații: una de la ora 11, iar cealaltă de la 12.30.

„Îngerii sunt foarte prezenți în viețile noastre, chiar dacă nu suntem destul de deschiși să simțim inspirația și protecția pe care ni le dăruiesc. Fiecare dintre noi are parte de miracole cotidiene: avem momente de iluminare, momente de inspirație, când ni se pare că simțim atingerea angelică a lumii spirituale. Poate se întâmplă atunci când ne îndrăgostim, poate când ieșim în natură sau când interacționăm cu animalelele. Ne emoționează, iar acea lumină se trezește și se amplifică. Este un demers sensibil, delicat și onest", spunea regizorul Decebal Marin înaintea premierei din ianuarie 2017. Spectacolul a participat la diferite festivaluri naționale și internaționale și a fost distins cu premii importante. De exemplu, „Strada cu îngeri" a adus la Cluj două distincții la cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii de la Subotica – Serbia. Mai exact, artiștii clujeni au primit Premiul pentru cele mai frumoase păpuşi, realizate de Decebal Marin şi Ion Bătăiosu şi Premiul pentru calitatea mânuirii păpuşilor, acordat celor patru actori care alcătuiesc distribuţia spectacolului.

Distribuția este formată din Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan. Păpușile sunt realizate de Ion Bătăiosu și Decebal Marin, iar muzica este semnată de Traian Păcurar. Spectacolul le este destinat în egală măsură copiilor de cel puțin cinci ani, adolescenților și publicului adult.

 

Comenteaza