Foto Teatrul ”Puck” din Cluj-Napoca își deschide stagiunea. Primele spectacole, programate în acest weekend

La o săptămână după festivalul internațional organizat la Cluj-Napoca, artiștii teatrului „Puck” îi așteaptă pe cei mici la primele spectacole ale stagiunii 2023-2024, care au loc în acest weekend.

Stagiunea 2023 – 2024 a început pentru Teatrul de Păpuși „Puck” cu cea de-a șaptea ediție a Festivalului Stradal WonderPuck. Desfășurat între 8 și 10 septembrie 2023, evenimentul a reunit în centrul Clujului și la Bonțida un număr record de 28.000 de spectatori.

Spectacolele programate în acest weekend

Sâmbătă, de la ora 11, la sediul Teatrului Puck, de pe str. I. I. C. Brătianu, nr. 23, este programat spectacolul „Jancsi és Juliska”/„Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, în regia Ibolyei Varga.

Totul începe în ziua în care Hänsel și Gretel se trezesc cu vești neplăcute: tatăl lor trebuie să vândă capra cea mică pentru a putea plăti datoriile. Copiii întristați sunt vizitați de Csipet, spiridușul pădurii care le propune să îi ajute în găsirea unor comori, cu ajutorul unei poezii magice.

Distribuția este formată din actorii Giriti Réka, Pünkösti Laura, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Balogh Dorottya și Mostis Balázs.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Un spectacol despre bine și rău

Spectacolul „Fata babei și fata moșneagului”, după Ion Creangă, în regia Angelicăi Pamfilie va fi prezentat duminică, 17 septembrie, de la orele 11 și 12.30.

Scrisă de Ion Creangă, „Fata babei și fata moșneagului” rămâne una dintre cele mai iubite povești pentru copii și părinți. Drumul către Sfânta Duminică și întâlnirea cu personaje fantastice precum Cățelușa, Părul, Fântâna și Cuptorul, sunt ilustrate scenic în spectacolul omonim regizat de Angelica Pamfilie. Respectând firul poveștii, spectacolul îi poartă pe cei mari și mici într-o frumoasă călătorie despre altruism și modestie, despre bine și rău.

În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Angelica Pamfilie, Adina Ungur și Iulian Lungu.

Scenografia este semnată de Andra Cotiușcă, sculptura de Florin Marin, pictura de Elena Ilaș, iar ilustrația muzicală de Ionuț Constantinescu.

Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de doi ani.

Cum se achiziționează biletele

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la final de săptămână costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Spectacolele care au loc de luni până vineri au bilete la prețul unic de 10 lei.

Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei.

Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Rezervări: http://puckpuppettheatre.eventbrite.com.

Valabilitatea rezervărilor expiră cu 15 minute înainte de începerea fiecărui spectacol, motiv pentru care spectatorii sunt rugați să ajungă la timp.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck"

Teatrul de Păpuşi „Puck" a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck" este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck", unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck", un eveniment dedicat întregii familii.

Comenteaza