Strângere de fonduri pentru primele volume ale Editurii ”Doina Cornea”

Strângere de fonduri pentru primele volume ale Editurii ”Doina Cornea”

Fundația Doina Cornea a lansat joi o campanie de strângere de fonduri pentru primele volume ale Editurii ”Doina Cornea”, recent înființată.

Fiul Doinei Cornea, Leontin Iuhas, a declarat că prima apariție a editurii va fi ”Doina Cornea – Jurnal”, prefațat de poeta Ana Blandiana.

”Să nu vă așteptați ca jurnalul mamei să fie unul politic. Să nu vă așteptați să fie o biografie. Este un pic din fiecare dar, în primul rând, este o poveste a luptei mamei pentru mântuire”, a spus Iuhas.

Alte volume în pregătire sunt Sorin Grecu – ”Vara coriștilor”, Feleki Istvan – ”Trans paysage”, Liana Goța – ”Liana și Episcopul”, Sorin Grecu – ”Gherla – Mormânt fără cruce”, Doina Cornea – ”Album de pictură și desen”.

”Este un proiect ambițios pentru o editură la început de drum. Este un proiect care necesiră fonduri. Și nu puține. De aceea facem un apel către societatea românească. Fiți finanțatorii noștri! Persoane fizice, atât cât vă puteți permite, mai mult sau mai puțin. Societăți comerciale, sprijiniți un proiect eminamente cultural. Puteți să o faceți fără să simțiți, donând până la 20% din impozitul pe venit datorat statului”, a spus fiul Doinei Cornea.

Potrivit acestuia, pentru a ușura procesul de donare, campania de strângere de fonduri se face pe platforma Sprijina.ro. ”Intrați pe platformă și ajutați-ne să publicăm jurnalul Doinei Cornea, dar și celelalte cărți. De câte ori veți vedea o carte publicată la Editura Doinei Cornea veți avea sentimentul că sunteți unul dintre cei ce au ajutat înființarea acestei edituri”, a menționat Leontin Iuhas.

Primele volume ale Editurii Doina Cornea vor apărea în primele luni ale anului 2022. ”Ne propunem să scoatem o carte la două luni”, a precizat fiul Doinei Cornea.

Fundația Doina Cornea a fost înregistrată oficial în luna iunie 2021.

Etichete
Comenteaza