28 de obiecte care i-au aparținut Doinei Cornea, scoase la o licitație caritabilă

28 de obiecte care i-au aparținut Doinei Cornea, scoase la o licitație caritabilă

Printre obiectele licitate se numără și trei păpuși,  prin intermediul cărora Doina Cornea trimitea scrisori despre realitățile din interiorul lagărului românesc.

Simbol al rezistenței anticomuniste, luptător-etalon pentru libertate și democrație în anii '80-90, Doina Cornea a trimis aceste scrisori unor personalități din străinătate, precum Papa Ioan Paul al II-lea, politicieni europeni și presei occidentale.  Biroul de lucru și scaunul dizidentei, unde au fost scrise  nenumărate manifeste anticomuniste, manuscrise care nu au fost niciodată expuse publicului larg, permisul de conducere, sau celebra bască verde tricotată cu care a fost văzută în multe dintre aparițiile sale publice, sunt doar câteva dintre obiectele care vor fi vândute în licitația caritabilă, în debutul Licitației Artmark de Iarnă.  Evenimentul va fi organizat online  de Casa de licitaţii Artmark, miercuri, 16 decembrie, de la ora 18,30.

"Realitatea este că pe platforma noastră de licitații online, ce a depășit recent 10 mii de conturi active, se strâng în număr mare, cu ocazia vânzărilor publice de artă, carte, istorie etc., nu doar iubitorii de artă, dar și persoane responsabile cultural și social. Ni s-a părut o oportunitate socială și o utilitate publică să punem platforma noastră de licitații online și cadrul licitațiilor oricum organizate la dispoziția comunității colecționarilor, poate mai ales pentru că sunt preocupați de identitatea noastră culturală, să le aducem în față șansa de a ajuta. Astfel, Casa de Licitații face legătura comunității de utilizatori Artmark Live cu cauzele caritabile ale organizațiilor ce apelează la noi" - Alexandru Bâldea, Managing Partner Artmark Holding.

Artmark va sprijini, prin intermediul acestui eveniment, deschiderea la Cluj a Casei Memoriale Doina Cornea.

 

Comenteaza