"Sunteţi un exemplu terifiant al mişcării anticulturale", le-a scris Tompa Gabor sindicaliştilor de la Opera Română

Tompa Gabor socoteşte că atitudinea sindicaliştilor din Opera Română "emană indiferenţă şi lipsă de respect faţă de creaţia artistică".
Regizorul Gabor Tompa a făcut publică joi o scrisoare deschisă adresată sindicaliştilor de la Opera Română, care i-au reproşat lui Tompa că i-a făcut „primitivi” şi au caracterizat montarea sa cu „Don Giovanni”, realizată acolo, ca invalidă estetic.

„...Rămân la rândul meu stupefiat de atitudinea de care aţi dat dovadă de-a lungul întregii perioade a repetiţiilor cu ‘Don Giovanni’. Această atitudine emană indiferenţă şi lipsă de respect faţă de creaţia artistică şi s-a manifestat în mod surprinzător prin repetate acţiuni de boicot ai propriilor colegi şi a propriei profesii. De aceea, am denumit acest tip de sindicalism ca fiind ‘barbar’ şi ‘primitiv’ şi nu m-am referit nicidecum la persoane sau grupuri de artişti din
Operă”, precizează regizorul.

„Indiferent de care ar fi soarta spectacolului şi a colaborării mele cu Opera Naţională din Cluj, vă voi duce, stimaţi tovarăşi, faima, oriunde voi lucra în lume, ca exemplu terifiant al mişcării anticulturale...”, conchide Tompa.

Găsiţi ataşată scrisoarea lui Tompa Gabor.


Comenteaza