Șuteu: 17.000 de persoane au donat pentru "Cumințenia Pământului"

Șuteu: 17.000 de persoane au donat pentru
Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a precizat joi că 17.000 de persoane au donat în campania de strângere de fonduri pentru "Cumințenia Pământului", subliniind că scopul acestui demers este acela de a face oamenii conștienți de participarea la actul cultural.

"Din punctul meu de vedere, cel puțin campania 'Cumințenia Pământului' este (...) despre participare, este despre participarea la actul cultural. Cu cât mai mult lume va dona, cu atât mai mult conștiința despre importanța acestei participări va progresa în interiorul societății", a adăugat ministrul.

"De când a început campania și până acum au donat 17.000 de persoane", a spus Corina Șuteu, remarcând că doar la festivalul Electric Castle, care a avut loc weekendul trecut, în județul Cluj, au donat aproape 8.000 de persoane.

Până pe data de 15 iulie a fost strânsă suma de 306.773 de euro în cadrul campaniei pentru achiziționarea operei lui Brâncuși - "Cumințenia Pământului".

Potrivit paginii de Facebook dedicate campaniei, din suma totală de 306.773 de euro, 165.868 de euro au fost donați prin transfer bancar, 104.222 de euro pe platforma www.brancusiealmeu.ro și 36.683 de euro pe platforma eMag.

Există mai multe modalități prin care românii pot dona pentru achiziția operei: direct prin intermediul site-ului campaniei, www.brancusiealmeu.ro, prin intermediul celui mai mare retailer online din România, eMag, unde românii pot cumpăra virtual, pe www.emag.ro, "Cumințenia pământului", donând astfel în conturile campaniei pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși; virând lei, euro și dolari, prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, în conturile deschise pe numele Ministerului Culturii de către băncile comerciale. Conturile sunt disponibile pe site-ul www.brancusiealmeu.ro.

Campania de colectă națională "Brâncuși e al meu" are ca țintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donații publice până la sfârșitul lui septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocate de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuși să intre în proprietatea statului, după achiziționarea de la proprietarii săi actuali.

 

Comenteaza