Tabere de creaţie la Castelul Bánffy. Lucrările rămân expuse cinci ani

Tabere de creaţie la Castelul Bánffy. Lucrările rămân expuse cinci ani
Programe de rezidenţă pentru arhitecți, designeri, artiști și meșteri la Castelul Bánffy din Cluj. Lucrările realizate în cadrul taberelor vor fi expuse timp de 5 ani în Centrul de Arte şi Meserii din incinta castelului.

Cele două programe Artists and Craftsmen in Residence sunt lansate de Fundația Transilvania Trust şi îi vizează pe artiștii, meșterii, artizanii şi creatorii care sunt interesați şi preocupați de reinterpretarea valorilor istorice prin metode contemporane. Taberele de creaţie vor avea loc în perioada 21 august - 3 septembrie, respectiv 11-24 septembrie 2017. Aplicaţiile se depun până la data de 15 mai. Mai multe detalii AICI. 

Noul Centru de Arte şi Meşteşuguri al Castelului Banffy din Bonţida, amplasat în clădirea principală a edificiului şi finanţat din fonduri europene, a fost inaugurat în data de 18 septembrie 2016, în cadrul unui eveniment la care a participat Nicolette Bánffy-Jelen, nepoata contelui Bánffy Miklós. Acesta cuprinde spaţii de expoziţii, un spaţiu multifuncţional, dar şi zone pentru workshop-uri, atât la interior, cât şi în curte. 

Castelul Bánffy (în maghiară Bonchidai Bánffy-kastély) este un ansamblu arhitectonic construit de această familie în comuna Bonțida, județul Cluj. Nucleul complexului de edificii e renascentist, extinderile ulterioare au fost făcute în sec. al XVIII-lea în stil baroc, iar în sec. al XIX-lea în stil romantic (inclusiv galeria neogotică de la 1890). Ansamblul se află în proces de restaurare.

Comenteaza