Taxi vine la Cluj pentru un concert caritabil

Taxi vine la Cluj pentru un concert caritabil
Cu peste o mie de concerte la activ, șapte albume, numeroase videoclipuri şi zeci de premii, trupa Taxi vine la Cluj să susțină un concert caritabil pentru Darius.

Darius Păcurar este un tânăr din Cluj-Napoca, în vârstă de 18 ani, care de peste 11 ani se luptă cu cancerul. Copilăria sa a fost întreruptă în 2005, când a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală. Au urmat ani dificili cu tratamente în țară și străinătate, operații pe creier, recuperări, ani cu remisie completă și din păcate, recidive și agravări. Ultima recidivă a avut loc în toamna lui 2016, astfel că Darius a fost trimis din nou de medicii români la clinica AKH Viena pentru a începe tratamentul.

urma unor insistente demersuri, părinții lui Darius au reușit să obțină suportul statului român, iar mare parte din costul tratamentului (care ajunge la un total de 90.000 EUR) va fi asigurat de statul român. Totuși, costul tratamentului de care Darius a beneficiat până la obținerea acestui suport (10.000 EUR) trebuie acoperit de familie.

În prezent, Darius a încheiat tratamentul la clinica din Viena și urmează să înceapă intervențiile de recuperare. În urma tratamentului i-a fost afectat sistemul nervos, astfel încât nu reușeste să meargă singur. De asemenea, auzul îi este compromis total la o ureche, iar cu cealaltă aude foarte puțin.

Inițiativa aparţine ONG-ului Brigada AntiCancer, înfiinţată de Andrei care a fost și el o victimă a acestei boli. La vârsta de 31 de ani, la două săptămâni după ce alergase la maratonul de la Valencia, i s-a descoperit în mediastin o tumoare de 18/10 cm. După chimioterapie, operație, recuperare dificilă, multe eforturi și cheltuieli, dar cu încredere și sprijinul celor din jur, Andrei s-a vindecat.

Acum s-a întors la serviciu, fiind managerul unui restaurant și deși nu va mai putea reveni la nivelul vieții sportive la care era înainte și va exista mereu un risc de recidivă, Andrei e unul dintre cei norocoși. Acum, dovedind o înțelegere față de victimele cancerului, vrea să ofere ceea ce a primit și el: sprijin. Împreună cu Anca Tomșa, de profesie psiholog, specialist în resurse umane la o companie de IT și Ionuț Rusu, absolvent de Drept și cu experiență în publicitate și televiziune și toți oamenii binevoitori pe care îi strâng în jurul lor, vor să ajute.

De-a lungul celor aproape 20 de ani de carieră, Dan Teodorescu, alături de colegi, au rămas departe de cancanurile mondene și au preferat să se exprime prin muzică. Melodiile lor, fie că sunt despre dragoste, politică, țară sau societate, impresionează toate prin originalitate, ironie și umor fin.

„Criogenia salvează România", „Aici sunt banii dumneavoastră" , „Jumătatea mea", „Mi-e dor şi doare", „Nu mai eşti", „Cele două cuvinte", NonStop" și „Ești iubibilă" sunt câteva dintre piesele care au rămas în memoria românilor și care vor putea fi auzite la Cluj-Napoca, în data de 11 mai, de la ora 22 la /Form Space.

 

Comenteaza