Teatrul „Puck" pregătește un nou episod al serialului „Domnul Păpădie și Prosop"

Teatrul „Puck" pregătește un nou episod al serialului „Domnul Păpădie și Prosop"

Joi, 18 iunie, de la ora 18, cei mici și cei mari sunt invitați să urmărească cel de-al treilea episod al serialului online „Domnul Păpădie și Prosop”.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

În cele 10 episoade, cele două personaje simpatice deprind micii spectatori să gătească rețete delicioase și sănătoase.

Fiecare episod poate fi urmărit în regim de transmisiune live pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck/ .

Ce se întâmplă în episodul 3?

În episodul al treilea, continuăm întâlnirile cu domnul Păpădie și Prosop, bucurându-ne de vacanța care tocmai a început.

De această dată, prietenii noștri au ales să ne gătească ceva dulce și aromat, fără a uita de partea esențială: sănătate în bucate. Domnul Păpădie a cules zmeură proaspătă, a pregătit ingredientele pentru budinca de banane cu dulceață de zmeură și, evident, îi face o mică farsă prietenului său, Prosop.

Pentru această rețetă aveți nevoie de: banane, curmale, ulei de cocos (dezodorizat), zmeură, pudră de carob

Cine sunt Domnul Păpădie și Prosop?

Ei sunt ghizii noștri într-o călătorie prin bucătărie și nu orice bucătărie, ci una divină. Câteodată bucătari desăvârșiți, câteodată povestitori, alteori profesori în tainele gastronomiei simple și sănătoase, cei doi prieteni se completează perfect. Unul gătește, altul ne bucură cu informații despre ingrediente delicioase, dar întotdeauna sunt gata să ne învețe ceva nou.

Proiectul propus de Teatrul „Puck” în colaborare cu Bucătăria-i Divină cuprinde o serie de 10 episoade, prezentate o dată la două săptămâni. Fiecare episod va putea fi urmărit în regim de transmisiune live pe pagina de Facebook a instituției (https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck/).

Serialul propus de actrița Andra Ștefan are la bază păpușa ca instrument didactic. Astfel, vom descoperi tainele unor rețete sănătoase, inspirate din natură, pe care copiii le pot experimenta împreună cu părinții. Bucătăria devine, astfel, spațiu de joc și de creație.

Ateliere de hrană vie

,,Domnul Păpădie și Prosop este un proiect demarat pentru a organiza ateliere de hrană vie (raw vegană) cu copiii. Ideea acestui format digital a venit în contextul pandemiei. Prosop e un personaj creat exclusiv din materiale și obiecte folosite în bucătărie: o lavetă, o mănușă de silicon, o pensulă pentru ulei, și, bineînțeles, un prosop. E un personaj simplu pe care ar putea să îl creeze și copiii acasă.
În ceea ce-l privește pe Domnul Păpădie, veți ști de unde-i vine numele îndată ce-l veți vedea. Domnul Păpădie e un explorator atipic în bucătărie ce caută mereu rețete sănătoase și savuroase”, explică Andra Ștefan.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza