Tinerii actori au trecut peste încă un HOP, cel din 2016

Tinerii actori au trecut peste încă un HOP, cel din 2016
Printre premianții Galei Tânărului Actor HOP se află și o absolventă a Facultății de Teatru din Cluj.

Joi a fost ultima zi a Galei Tânărului Actor HOP. După încheierea concursului sesiunea de vot a rămas deschisă online pe site-ul www.galahop.ro până la ora 20.00. 

În cadrul Galei de închidere al celei de a XIX ediții juriul a decernat premiile Galei Tânărului Actor Hop, ediţia XIX:

Premiul "Ștefan Iordache", Marele Premiu al Galei HOP, a fost acordat actorului Alexandru Voicu, în vârstă de 23 de ani, absolvent în 2015 al UNATC, la clasa conf. univ. dr. Doru Ana. Actorul a prezentat la proba individuală monologul "Marele mecanism", adaptare după "Hamlet" de William Shakespeare. Alexandru Voicu a mai câștigat și Premiul "1/10 pentru FILM la TIFF", distincție prin care regizorul și producătorul de film Tudor Giurgiu acordă unuia dintre concurenții Galei HOP șansa de a face parte din programul "10 pentru FILM la TIFF", precum și Premiul "Vox Maris", oferit de gazda galei.

Alina Laura Rotaru, absolventă a UNATC București, la clasa prof. univ. dr. Valeria Sitaru, promoția 2012 este cîștigătoarea premiului pentru Cea mai bună actriță la secțiunea individual, iar la categoria Cel mai bun actor, distincția i-a revenit tânărului Andrei Radu, în vârstă de 27 de ani, din București, absolvent UNATC, la clasa conf. univ. dr. Doru Ana, promoția 2015.

Premiul "Sică Alexandrescu", premiul special al juriului, a fost câștigat de actrița Raluca Marina Radu, în vârstă de 25 de ani, absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, la clasa conf. univ. dr. Miriam Cuibus, promoția 2015. Actrița clujeancă a primit cuțitul de corespondență al lui Sică Alexandrescu - Trofeul - de la Cătălina Bălălău, câștigătoarea ediției precedente, și îl va oferi, la rândul ei, laureatului de anul viitor.

"Dacă am avut o experiență extraordinară în aceste zile să știți că a fost această senzație că nebunia e contagioasă. Ați făcut gestul de a fi prezenți lângă tinerii noștri colegi. Este un lucru foarte important, credeți-mă. Este singurul lucru pe care-l putem face pentru ei, să ne simtă alături. Vreau să le mulțumesc tinerilor actori pentru curajul, pentru efortul imens și pentru că ne dau speranța că tot acest efort din jurul lor nu este de prisos", a declarat directorul artistic al Galei HOP, Miklos Bacs, la festivitatea de premiere, relatează agerpres.ro.

Gala Tânărului Actor - HOP, un program permanent al UNITER, este un concurs care are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic.

Comenteaza