Tompa Gabor: "Clujenii au înţeles în sfârşit că Interferenţe este festivalul lor"

Tompa Gabor:
Directorul Teatrului Maghiar de Stat Cluj (TMSC), Tompa Gabor, a precizat că la ediţia din 2012 a festivalului internaţional de teatru Interferenţe s-a dublat numărul de bilete vândute.

„A fost prima ediţie la care am dublat numărul de bilete vândute, iar vânzarea pe internet a fost un succes. Clujul s-a dezgheţat, români, maghiari au participat la teatru şi-au dat seama că este festivalul lor. Au venit oameni şi de la Miercurea Ciuc, Târgu-Mureş, Sfântu Gheorghe, bineînţeles şi din Bucureşti. N-a fost niciun spectacol sub medie sau mediocru, din punctul de vedere al calităţii. Faptul că am avut la sala mare o medie de bilete vândute de 74% pe spectacol, aproximativ 700 de bilete, spune ceva. Şi la spectacolele studio am avut săli pline, dar acolo am vândut bilete puţine, capacitatea fiind mică şi având mulţi invitaţi", a subliniat Tompa.

„Clujul a sărbătorit acest eveniment şi sperăm că acest lucru se va întâmpla şi în viitor, sperăm că va continua şi parteneriatul cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania. De asemenea, autorităţile cred că au făcut în ultimul moment un efort şi le adresăm mulţumiri", a adăugat acesta.

La cele 21 de reprezentaţii din cadrul festivalului au participat 7.360 de spectatori. Cea de-a treia ediţie a Interferenţe s-a desfăşurat între 27 noiembrie şi 9 decembrie la Cluj-Napoca, în organizarea Teatrului Maghiar, cu sprijinul a cinci parteneri principali, Ministerul Culturiii, Primăria Cluj-Napoca, Uniunea Teatrelor din Europa, UNITER şi compania MOL România.

 

 

Comenteaza