"Touch Me Not", câștigător al Ursului de Aur, cu casa închisă la TIFF

"Touch Me Not", câștigător al Ursului de Aur, cu casa închisă la TIFF

Câștigător al Ursului de Aur și al premiului pentru cel mai bun lungmetraj de debut la Berlin (2018), "Touch Me Not", de Adina Pintilie, va avea premiera în România la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), în competiția oficială și în cadrul Zilelor Filmului Românesc.

Biletele pentru ambele proiecții s-au epuizat în doar câteva zile de la punerea lor în vânzare.

Declanșând aprinse controverse și dezbateri în presa internațională, "Touch Me Not" explorează, dincolo de tabuuri, rolul esențial pe care intimitatea îl joacă în dezvoltarea umană, propunându-și să deschidă noi perspective, să încurajeze empatia, acceptarea diferenței și libertatea de expresie, să creeze un spațiu de autoreflecție, invitând privitorul să își reevalueze ideile cu privire la intimitate.

Mihai Chirilov, director artistic al TIFF, îl consideră drept “un film unic și esențial în peisajul cinematografic românesc. Un film curajos, fără plasă de siguranță, atins de o candoare și o emoție extraordinare. Un film la care dacă ne uităm ne vedem pe noi înșine”.

Premiera de la Berlinale a dat startul unei cariere impresionante a filmului în circuitul festivalier internațional, "Touch Me Not" fiind invitat deja în festivaluri prestigioase precum Karlovy Vary, Sydney, Sofia, Moscova, Istanbul, Visions du Reel Elveția.

Promovarea filmului este susținută de Centrul Național al Cinematografiei și de Uniunea Cineaștilor din România. De asemenea, filmul va fi distribuit în cinematografe în peste 30 de țări din întreaga lume, printre care Franța, Germania, Olanda, Belgia, Austria, Danemarca, Cehia, Bulgaria, România, Portugalia, Spania, Taiwan.

Comenteaza