Tragedia de la World Trade Center, dezbătută la Cluj

Tragedia de la World Trade Center, dezbătută la Cluj
Centrul Cultural German va organiza pe 19 octombrie, la librăria Humanitas din Cluj-Napoca, lectura publică a romanului "Suflete pustii", susținută de către deținătoarea Premiului German de Carte, Katharina Hacker.
">

Atacurile din 11 septembrie 2001 asupra World Trade Center și asupra Pentagonului marchează debutul romanului "Suflete pustii". Acest moment de cotitură a istoriei se pierde din prim-planul acțiunii, dar influențează ireversibil soarta protagoniștilor. 

Romanul se concentrează în jurul personajelor Isabelle și Jakob, care formează un cuplu. Aflați în jurul vârstei de 30 de ani, cei doi își trăiesc viața în derivă. În ciuda unei condiții materiale bune și a mutării la Londra, partenerii se îndepărtează vizibil unul de celălalt, iar treptat cuplul se destramă. 

Hacker va citi câteva pasaje din cartea distinsă cu Premiul German de Carte în 2006. În continuarea lecturii va avea loc o discuție pe tema "Generatia X: între est și vest", în prezența autoarei, a sociologului Călin Goina și a Rariței Zbranca, manager de artă.

Publicul este invitat să participe activ la o dezbatere despre asemănările și deosebirile generației născute între anii 1960 și 1980 în România și în Germania. Lectura va fi în limba germană cu traducere în română. Discuția se va desfășura în limba engleză.

Katharina Hacker (foto), născută în 1967 la Frankfurt pe Main, a început să publice romane, povestiri și traduceri din ebraică încă de la jumătatea anilor nouăzeci. Acum trăiește la Berlin, dar a studiat la Freiburg și la Ierusalim și a lucrat timp de câțiva ani în Tel Aviv. Celebritatea a atins-o în 2006, când romanul ei „Suflete pustii” a fost distins cu Premiul German de Carte.

Comenteaza