Transilvania nu înseamnă doar Dracula. Fotografiile unui actor din Cluj fac înconjurul lumii

Transilvania nu înseamnă doar Dracula. Fotografiile unui actor din Cluj fac înconjurul lumii
Transilvania ajunge din nou în atenţia publicaţiilor internaţionale graţie fotografiilor actorului clujean Mihail Onaca.

Revista de fotografie newyorkeză Resource Magazine a publicat, în 1 noiembrie, la secţiunea "Travel", un articol intitulat "Photographer shows there is more to Romania's Transylvania than Dracula/Un fotograf arată că Transilvania din România nu înseamnă doar Dracula".

"Odată ce ai ajuns aici, Transilvania îţi rămâne in minte. Nu neg stereotipurile - fiecare ţară le are - dar locul acesta înseamnă mult mai mult decât Dracula. Avem castele şi peisaje ce-ţi taie răsuflarea, frumoase sate saxone, cetăţi fermecătoare şi oameni plini de căldură. Sunt foarte multe de descoperit într-o călătorie prin acest colţ subapreciat al Europei", spune Onaca, care ilustrează o Transilvanie magică, de cele mai multe ori, doar cu telefonul mobil.

Nu este prima dată când pozele lui au făcut înconjorul lumii făcând un favor Clujului. În primăvara acestui an, britanicii de la The Guardian au publicat articolul "A city framed: the doors and windows of Transylvania's Cluj-Napoca - in pictures / Un oraş înrămat: porţile şi ferestrele din Cluj-Napoca, Transilvania", prezentând porţile şi ferestrele de o frumuseţe răpitoare ale oraşului de pe Someş.

"Orașul este un mix grozav de arhitectură medievală, renascentistă, barocă și modernă, oferind imagini foarte interesante pentru cei care iau orașul la pas", spunea Onaca. „Este imposibil să te plimbi prin oraș fără a observa vasta diversitate a frumoaselor uși și ferestre".

Tânărul actor, în vârstă de 28 de ani, este autodidact în ceea ce priveşte fotografia. Pentru că se consideră curios şi deschis la provocări, pe viitor va explora fotografia de portret. Amintim că Transilvania a ocupat prima poziţie în TOP 10 regiuni de vizitat în 2016, conform celebrului ghid de călătorii Lonely Planet.

Comenteaza