Trei consilieri ai ministrului Culturii, responsabili de candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021

Trei consilieri ai ministrului Culturii, responsabili de candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021
Timișoara este orașul românesc ales pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, organizator principal al competiției fiind Ministerul Culturii condus în prezent de Corina Şuteu. La o zi după aflarea rezultatului, Şuteu a dezvăluit, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că doi dintre actualii săi consilieri şi un fost colaborator apropiat au contribuit la realizarea dosarului de candidură a oraşului bănăţean.

"De ieri, (vineri - 16 septembrie 2016, n.red.) Timişoara este Capitală Culturală Europeană 2021! Felicitări tuturor celor care au participat la această victorie! Felicitări consilierilor mei actuali, Raluca Iacob, Ioana Tămaş, care au fost experţi coordonatori ai strategiei culturale a oraşului Timişoara în calitate de co-fondatori MetruCub Cultura în 2014! Felicitări Ştefaniei Ferchedău, unul dintre foştii mei colaboratori apropiaţi, expert şi ea pentru construirea dosarului", a scris ministrul Culturii pe reţeaua de socializare. 

Oraşele finaliste la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au fost Baia Mare, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timișoara.

Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii, cea care a coordonat programul cultural și strategia municipiului Cluj-Napoca în această competiție, a anunţat că dosarul de candidatură va fi implementat în ciuda rezultatului competiţiei CE, aşa cum întreaga comunitate își dorește. "La capătul a șase ani de efort constant am reușit să închegăm un proiect cultural unic, de care suntem mândri, o identitate culturală a unui oraș care și-a început parcursul spre o dimensiune europeană, abordată extrem de curajos prin "zgândărirea" unor răni nevindecate, dar aflate în curs de vindecare". "Mulțumesc comunității clujene pentru implicarea și susținerea proiectului nostru cultural. Doresc să-i asigur că munca lor nu va fi abanadonată și proiectul Asociatiei va merge mai departe, chiar dacă titlul a plecat în altă parte", a spus şi Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Comenteaza