Tudor Gheorghe cântă astăzi la Cluj melodii din repertoriul lui Zavaidoc şi Jean Moscopol

Tudor Gheorghe cântă astăzi la Cluj melodii din repertoriul lui Zavaidoc şi Jean Moscopol
Artistul Tudor Gheorghe (foto), foarte apreciat de către publicul clujean, va susţine astăzi de la ora 19 concertul „Cavalerii felinarelor târzii”, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor (CCS) din Cluj-Napoca.
Maestrul va fi acompaniat de Orchestra Arkadia, dirijată de Marius Hristescu, totodată orchestratorul reprezentaţiei şi de solistul violonist Dan Bozgan.

Programul concertului va cuprinde cele mai frumoase melodii din repertoriul a doi artişti consideraţi legende ale perioadei interbelice: Zavaidoc şi Jean Moscopol, pe care Tudor Ghoerghe i-a numit „cavaleri”.

Marin Teodorescu, cunoscut ca Zavaidoc, este privit ca unul din cei mai mari lăutari români ai tuturor timpurilor, talentul său diind recunoscut inclusiv de marele compozitor George Enescu. Cei doi au susţiunut şi concerte pe fornt, în timpul Primului Război mondial, pentru ridicarea moralului osatşilor români, conform portalului wikipedia.

Cântăreţ de muzică uşoară cunoscut în special în perioada interbelică, Jean Moscopol a emigrat în 1947 în străinătate, nefiind de acord cu politica regimului comunist.

Concertul de astăzi al lui Tudor Gheorghe fusese programat iniţial luna trecută însă a fost reprogramat deoarece la data respectivă nu au fost finalizate lucrările la sala de spectacole a CCS Cluj-Napoca.

Comenteaza