Ultima premieră a stagiunii teatrale, aseară la Naţional FOTO

Ultima premieră a stagiunii teatrale, aseară la Naţional FOTO
Ultima premieră a actualei stagiuni a Teatrului Naţional din Cluj, „Florenţa sunt eu”, a fost jucat aseară, în prezenţa a câteva sute de spectatori, inclusiv personalităţi din mediul teatral.

Regia spectacolului „Florenţa sunt eu", după Gellu Naum şi Jules Perahim, este semnată de Alexandru Dabija. Acesta a beneficiat de o echipă de artişti foarte cunoscuţi în domeniul lor de activitate: cel mai bine cotat scenograf român al momentului, Dragoş Buhagiar, cântăreaţa şi compozitoarea Ada Milea şi coregraful Florin Fieroiu.

Piesa, aparţinând curentului suprarealist, ai cărui exponenţi au fost Gellu Naum şi Jules Perahim, a fost montată de Alexandru Dabija într-un registru ironic, comic, pe alocuri demitizant. Replicile comice abundă dar cumulate pot da impresia de băşcălie.

Un amănunt interesant este faptul că regizorul Alexandru Dabija asistă la spectacol de pe scenă, mai bine zis de pe unul din scaunele amplasate pe scenă, într-un decor ce imită o sală de spectacol.

Între spectatorii de la premiera de sâmbătă seară s-au numărat şi personalităţi din mediul teatral, între care regizorul Andrei Şerban - premiat pentru cea mai bună regie la premiile UNITER din 2011, actorii Bogdan Zsolt - cel mai bun actor în rol principal la Gala UNITER din acest an, Reka Csutak, Imola Kezdi şi Ofelia Popii, cea mai bună actriţă în rol principal la UNITER 2011.

Cele câteva sute de spectatori au apludat îndelung la finalul spectacolului, iar mai mulţi dintre protagonişti au primit flori.

 

 

Comenteaza