Un artist celebru şi controversat vine la Cluj (surse)

Un artist celebru şi controversat vine la Cluj (surse)
Un artist care a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai bine vândută înregistrare a tuturor timpurilor vine la Cluj.

Controversatul Nigel Kennedy va concerta în această toamnă la Cluj cu cel mai nou proiect al său, considerat a fi "masterpiece-ul" creaţiei sale, „Vivaldi: New Four Seasons", spun sursele ZIUA de CLUJ.

Cu 25 de ani în urmă, Anotimpurile lui Vivaldi, cu English Chamber Orchestra şi Nigel Kennedy, a intrat în Guinness Book of Records drept cel mai bine vândut album de muzică clasică din toate timpurile. Pe atunci, Nigel Kennedy era "copilul teribil" al muzicii grele, cu bocanci şi frizură neconvenţională. Între timp, se apropie de 60 de ani, dar şi-a păstrat stilul aparte şi rămâne unul dintre violoniştii de top ai lumii. Nigel a reluat acum vechiul său proiect şi l-a „upgradat", iar ceea ce le propune fanilor său sunt noile anotimpuri.

De la o vârstă fragedă, Nigel Kennedy a fost protejatul lui Yehudi Menuhin şi a studiat la şcoala acestuia. După moartea lui Menuhin, s-a aflat că acesta finanţase personal educaţia lui Kennedy. În 2002, Nigel a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Cameră.

De-a lungul carierei a concertat în nenumărate rânduri alături de cele mai prestigioase orchestre şi dirijori din lume, a colaborat cu artişti şi trupe faimoase precum Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush, Ron Carter si Jack DeJohnette şi a primit o serie de premii. Pe lângă celebrele sale viori electrice personalizate, Nigel Kennedy deţine şi un instrument din 1732 produs de Carlo Bergonzi din Cremona, ce a înlocuit în 1990 vioara sa Stradivarius „The Cathedral". În 1999, Sony Classical a lansat "The Kennedy Experience", care conţine improvizaţii după compoziţiile lui Jimi Hendrix.

Nigel Kennedy a mai concertat în România, la Festivalul "George Enescu", în 2005 şi 2009, iar în 2008 a venit la "Masters Of Jazz".

 

Comenteaza