Un musical de succes din România se joacă pe 16 aprilie la Cluj FOTO
- Scris de Ziua de Cluj
- 08 Apr 2013, 15:03
- Cultură
- Ascultă știrea

Spectacolul a fost prezentat până acum la Oradea, respectiv la trei festivaluri din ţară: Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "Viaţa e frumoasă", organizat de Teatrul de Opereta Ion Dacian - Bucureşti, noiembrie 2011; Festivalul Multicultural Internaţional "Fără Bariere" - Teatrul de Nord Satu Mare - Satu Mare, mai 2012; Festivalul Internaţional de Teatru "Atelier" - Teatrul Municipal Baia Mare - Baia Mare, mai 2002.
Spectacolul a fost nominalizat la Gala Premiilor UNITER din 2012 pentru "cea mai bună actriţă într-un rol secundar: Ioana Dragoş-Gajdo, "cea mai bună scenografie" - Vioara Bara, respectiv la premiul special al Juriului, Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER 2012 - Richard Balint şi Premiul pentru Cel mai bun coregraf, Festivalul Internaţional de Teatru ATELIER 2012 - András Loránt.
În cadrul spectacolului peste 60 de oameni pot fi văzuţi pe scenă cântând şi dansând, acompaniaţi de Hakeshet Klezmer Band, sub conducerea lui Ari Nagy Sandor
Peste 60 de oameni pe scenă cântă și dansează, acompaniați de o orchestră spectaculoasă: Hakeshet Klezmer Band, condusă de Ari Nagy Sandor.
"Adaptare după povestirea lui Shalom Alehem - <Fiicele lui Tevye>, SCRIPCARUL PE ACOPERIŞ este unul din musicalurile cele mai de succes din toate timpurile. Prima adaptare scenică, la Imperial Theater de pe Broadway, a avut premiera în 1964 şi a cunoscut de-a lungul anilor peste 3200 de reprezentaţii. Adaptarea cinematografică din 1971 a fost şi ea încununată de un mare succes de public şi de critică. Piesa istoriseşte câteva întâmplări din viaţa lăptarului Tevye, în efortul acestuia de a-şi menţine familia unită prin respectul tradiţiei atotputernice în comunitatea evreiască din satul rusesc Anatevka", arată reprezentanţii Teatrului Regina Maria.
Echipa de realizatori este următoarea:
Regia artistică: Korcsmáros György
Decoruri: Vioara Bara
Costume: Amalia Judea
Coregrafia: András Loránd
Din distribuţie fac parte:
Tevye: Richard Balint;
Golde: Ioana Dragoş Gajdo;
Tzeitel: Angela Tanko/Mihaela Gherdan;
Hodel: Adela Lazăr;
Hava: Alina Leonte;
Shprintze: Anca Sigmirean;
Bielke: Sânziana Vrabie;
Yente: Elvira Platon-Rîmbu;
Lazăr Wolf: Ion Abrudan;
Motel: Pavel Sîrghi;
Percik: Răzvan Vicoveanu;
Fyedka: Ciprian Ciuciu;
Poliţistul: Daniel Vulcu;
Avram: George Voinese;
Mordcha: Alexandru Rusu;
Nahum: Andrei Fazecaş;
Mendel: Florian Silaghi;
Rabbi: Emil Sauciuc;
Fruma Sara: Lidia Leța;
Bunica Tzeitel: Corina Cernea;
Sasha: Andrian Locovei;
Shandel: Mirela Niţă-Lupu;
Yussel: Igor Lungu
La spectacol participă orchestra lărgită „Hakeshet Klezmer Band", formată în cadrul Comunităţii Evreilor din Oradea.
Biletele pot fi achiziţionate de la agenţia teatrală din Piaţa Ştefan cel Mare, respectiv prin intermediul site-ului biletmaster.ro.