Un spectacol marca Ada Milea, ultima reprezentație din aprilie la Teatrul Naţional

Un spectacol marca Ada Milea, ultima reprezentație din aprilie la Teatrul Naţional
Spectacolul-concert „Insula”, după Gellu Naum, conceput de cunoscuta actriţă şi cantautoare Ada Milea va fi jucat deseară de la ora 19 pe scena Teatrului Naţional din Cluj.

„Insula" este ultimul spectacol din luna aprilie prezentat de instituţie. Cu premiera în 2011, montarea redă conţinutul piesei de teatru "Insula" a lui Gellu Naum sub forma unor rime alcătuite de Ada Milea, protagonistă totodată a spectacolului, la chitară.

Unele paasaje din spectacol sunt evidenţiate ca melodii, unele cu pronunţat accent rock. Spre deosebire de alte spectacole interpreta este secondată de această dată de numeroşi actori, între care Cătălin Herlo - Robinson (foto, în centru), Anca Hanu - Sirena, Adrian Cucu - Piratul şi Ramona Dumitrean - Mary. Scenografia este semnată de Valentin Codoiu, iar asistent de regie este Andrea Iacob.

„Joaca serioasă din piesa de teatru cu acelaşi nume a poetului şi dramaturgului suprarealist român Gellu Naum este un puzzle de întâlniri şi situaţii cu personaje exotice, precum o sirenă, un pirat, un beduin, dar şi numeroşi membri ai familiei pierdute a lui Robinson. Căutările, urmăririle, regăsirile şi, din nou, despărţirile, toate rapide şi aproape mecanice, au în comun singurătatea, la rândul ei pierdută şi apoi regăsită. Ada Milea construieşte, astfel, un concert al singurătăţilor aduse împreună de Gellu Naum, aducând împreună, la rândul ei, vocile şi prezenţa actorilor Teatrului Naţional din Cluj, într-un concert 100% teatral", precizeazră reprezentanţii Teatrului Naţional, pe site-ul oficial al instituţiei.

Biletele pentru spectacolul de deseară costă între 10-30 de lei, în funcţie de locul din sală, respectiv 7,5 lei, cu reducere, pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Comenteaza