UNITER. "Chiritza în concert”, producţie a Teatrului Naţional Cluj-Napoca, cel mai bun spectacol

UNITER. "Chiritza în concert”, producţie a Teatrului Naţional Cluj-Napoca, cel mai bun spectacol

„Chiritza în concert”, după Vasile Alecsandri şi Matei Millo, un spectacol concert de Ada Milea la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, a fost desemnat la Craiova cel mai bun spectacol la ediţia a 28-a a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România.

Rodica Mandache şi Mircea Rusu au fost premiaţi luni seară, la gala UNITER 2020 organizată la Craiova, pentru întreaga activitate, iar pentru 170 de ani de istorie în teatrul românesc Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova a fost recompensat cu Premiul Preşedintelui UNITER. Premiul pentru regie va purta din acest an numele „Lucian Pintilie” şi a fost acordat pentru prima dată lui Eugen Jebeleanu, iar Teatrul Naţional din Cluj-Napoca şi-a adjudecat trei dintre cele mai importante trofee (Cristian Grosu, pentru rolul Caliban din spectacolul „Furtuna” de William Shakespeare, regia Gábor Tompa la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, Anca Hanu, pentru rolul Chiritza Bârzoi din spectacolul „Chiritza în concert”, după Vasile Alecsandri şi Matei Millo, un spectacol concert de Ada Milea la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, „Chiritza în concert”, după Vasile Alecsandri şi Matei Millo, un spectacol concert de Ada Milea la Teatrul Naţional Cluj-Napoca).

Sergiu Nistor a fost cel care a înmânat premiul pentru cel mai bun spectacol. La această categorie au mai fost nominalizate spectacolele „Familia Addams”, regia, coregrafia şi costumele Răzvan Mazilu la Teatrul Excelsior Bucureşti şi „Oraşul nostru” de Thornton Wilder, regia Vladimir Anton la Teatrul „Tomcsa Sándor” Odorheiu Secuiesc.

Juriul final al Galei format din Radu Apostol (regizor), Cosmin Ardeleanu (scenograf), Doru Mareş (critic de teatru), Crina Mureşan (actriţă), Cristina Rusiecki (critic de teatru) va decide câştigătorii celor 11 categorii de premii. La Gală a fost prezent şi juriul de nominalizări, format din Călin Ciobotari, Ludmila Patlanjoglu şi Maria Zărnescu.

Comenteaza